#blacklivesmatter

Zangeres Anouk walgt van uitspraken Johan Derksen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZangeres Anouk walgt van uitspraken Johan Derksen
RTL

Johan Derksen (71) hield afgelopen maandag in ‘Veronica Inside’ een monoloog over rapper Akwasi, die tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam een toespraak over racisme in Nederland hield. Hij schold hem hier onder anderen in uit en bracht hem in verband met Zwarte Piet. Iets wat volgens zangers Anouk (45) écht niet door de beugel kan.

"Wat slecht, om te kotsen dit"

De sportjournalist zei over de Black Lives Matter-protesten dat hij op tv "alleen maar schreeuwende gekkies ziet die de ruimte krijgen" en de tafelheren noemden de man die in Leeuwarden verkleed als Zwarte Piet bij de BLM-demonstratie ging staan "een held". Via Instagram laat Anouk weten hoe ze over zijn woorden denkt. ‘Wat slecht, om te kotsen dit’, steekt ze haar afschuw niet onder stoelen of banken.

© Instagram @anouk

De mannen van Veronica Inside kregen dinsdag op social media veel kritiek over zich heen over deze laatste opmerking. Toch worden de heren hier niet op aangesproken. "Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel", laat de zender dinsdag in een korte verklaring weten. Wel beklemtoont Veronica "tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen" te zijn.

Het is niet de eerste keer dat het team van analisten van Veronica Inside racisme wordt verweten. Eerder haalde Johan uit naar Sylvana Simons en noemde haar een "hysterisch juffrouwtje dat zo trots als een aapje is". Ook over Sylvie Meis was hij erg fel, zoals te zien is in deze video:

Lees meer over
Johan DerksenAnouk [Teeuwe]