black lives matter

Angelina Jolie houdt hart vast als het gaat om haar dochter

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesAngelina Jolie houdt hart vast als het gaat om haar dochter
RTL

De actrice laat aan 'Harper’s Bazaar' weten te vrezen voor haar 15-jarige dochter Zahara, die Angelina Jolie (45) adopteerde uit Ethiopië. Ze is bang dat ze uitgesloten zal worden door het huidige systeem in de maatschappij. "Zij zal heel haar leven het slachtoffer worden van systematisch racisme."

"Een systeem dat mij beschermt, maar mijn dochter niet - of iedere andere man, vrouw of kind op basis van hun huidskleur"

Angelina deelde haar angst naar aanleiding van de Black Lives Matter-beweging. Hierover zei ze: "Wereldwijd zijn er 70 miljoen mensen die hun thuis moesten ontvluchten wegens oorlog of de vervolging. Ook in Amerika is er nog sprake van racisme en discriminatie. Een systeem dat mij beschermt, maar mijn dochter niet - of ieder andere man, vrouw of kind op basis van hun huidskleur, daar kán ik niet mee akkoord gaan."

Fonds tegen racisme krijgt donatie van Angelina Jolie
Lees ook

Fonds tegen racisme krijgt donatie van Angelina Jolie

Volgens de Maleficent-ster moeten we verder gaan dan sympathie en goede bedoelingen tonen. "Het is tijd dat er wetten komen die hen beschermen tegen structureel racisme. Mensen die hen bewust uitsluiten mogen daar niet meer ongestraft mee wegkomen. En dat is nog maar het begin", geeft ze aan. Volgens de ex van Brad Pitt moet ook het onderwijs en het politieke systeem van Amerika worden aangepast. 

Toch kijkt ze met goede hoop naar de toekomst: "Nu ik al die mensen op straat zie demonstreren, heb ik het gevoel dat de wereld wakker is geworden. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we gaan op z’n minst de goede kant op."

De actrice heeft onlangs nog 200.000 dollar gedoneerd aan het NAACP Legal Defense Fund, dat zich inzet voor raciale gelijkheid. Angelina werd daarvoor aangespoord door de dood van George Floyd, de zwarte man die om het leven kwam door politiegeweld.

Lees meer over
Angelina Jolie