aan het spit

P!nk roast Donald Trump na campagne debacle

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
P!nk roast Donald Trump na campagne debacle
RTL

Zangeres P!nk (40) heeft de draak gestoken met het halflege Tulsa BOK Center in Tulsa (Oklahoma) waar Donald Trump (74) zaterdagavond zijn eerste campagnerally in drie maanden hield voor zijn herverkiezing als president van de Verenigde Staten later dit jaar.

"Volgens mij heb ik die tent in vijf minuten uitverkocht"

In het stadion is plek voor 19.000 mensen, maar op beelden van Amerikaanse media die de bijeenkomst uitzonden was te zien dat de zaal maar ongeveer voor de helft gevuld was. P!nk kon het daarom niet laten om Trump ermee te pesten.

Echtgenoot P!nk doet boekje open over impact coronavirus op gezin
Lees ook

Echtgenoot P!nk doet boekje open over impact coronavirus op gezin

'Volgens mij heb ik die tent in vijf minuten uitverkocht', schrijft de zangeres op Twitter. Ze voegt daarbij de hashtag #donkeyshow (ezelsshow) toe.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Er was dit weekend nog meer te doen om de campagnerally. De president speelde zaterdag het nummer 'I Won't Back Down' van Tom Petty af. Familieleden van de in 2017 overleden rocker zijn nu boos dat het nummer gebruikt is. "Donald Trump was totaal niet bevoegd om dit nummer te gebruiken voor een campagne die te veel Amerikanen en gezond verstand achterwege laat", schrijven zijn dochters Adria en Annakim en Petty's weduwe Dana en zijn eerste vrouw Jane in de verklaring. "Tom Petty had nooit gewild dat een van zijn nummers gebruikt zou worden voor een haatcampagne. Hij wilde mensen juist graag samenbrengen."

"Tom schreef dit nummer voor de underdogs, voor de gewone man en voor iedereen", gaan de dames verder. "We willen duidelijk maken dat iedereen vrij is om te stemmen en te vinden wat ze willen, maar de Petty-familie staat hier niet achter. Wij geloven in Amerika en we geloven in democratie. Maar Donald Trump vertegenwoordigt geen van die twee nobele idealen."

De familie neemt afstand van het gebruik van het nummer door Trump en heeft zijn campagneteam een last onder dwangsom gegeven mocht het nummer nog eens gedraaid worden tijdens een van zijn bijeenkomsten.

Lees meer over
PinkDonald Trump