I'm coming out

Nikkie de Jager werd niet geaccepteerd door eigen familie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNikkie de Jager werd niet geaccepteerd door eigen familie
RTL

Nikkie de Jager (26) vertelt in haar nieuwste video over haar coming-out. Dat was lang niet altijd makkelijk, want bepaalde dierbaren snapten niet waar ze mee bezig was. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot het verbreken van elke vorm van contact.

 "Ik wil één ding zeggen: je hóeft niet uit de kast gekomen"

Nikkie heeft een hele lieve, warme familie die haar steunde bij haar transitie en het hele proces eromheen. "De meesten dan. Mijn vaders kant van de familie accepteerde het helemaal niet." De beautygoeroe denkt dat zij het niet snapten of het gewoon niet wilden snappen. "Voor mij was er maar één optie: de banden verbreken met deze kant van de familie."

Verenigde Naties vraagt Nikkie de Jager als ambassadeur
Lees ook

Verenigde Naties vraagt Nikkie de Jager als ambassadeur

De YouTuber wil haar volgers die met dezelfde problemen zitten een hart onder de riem steken. "Ik wil één ding zeggen: je hóeft niet uit de kast gekomen. Dat is je eigen keuze. Als je er niet klaar voor bent, mag je zelf weten wanneer je dat wel bent."

"Ik had die optie niet", vertelt ze met een lach op haar gezicht. Toch vertelt ze ook dat ze doodsbang was toen zij begin dit jaar uit de kast kwam. Of zeg maar gerust: toen ze uit de kast werd geduwd door mensen die haar probeerden te chanteren. Ze was dan ook enorm blij met alle positieve reacties die ze ontving. "Heel veel mensen focussen zich op de reacties van de andere mensen, maar je moet onthouden dat je het voor jezelf doet."

Dat neemt niet weg dat Nikkie zich er wel bewust van is dat mensen kunnen schrikken als iemand uit de kast komt. "Je moet mensen de tijd geven om eraan te werken. Als familie en vrienden op een negatieve manier reageren, betekent dat niet dat ze altijd zo zullen blijven denken. Geef het tijd. Eerste reacties zijn vaak niet blijvend."

Je ziet het verhaal van Nikkie hieronder vanaf ongeveer 10 minuten. 

Lees meer over
Nikkie de Jager