in opstand komen

Sophie Hilbrand keert terug voor derde seizoen Opstandelingen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Benny JansenSophie Hilbrand keert terug voor derde seizoen Opstandelingen
RTL

Er komt een derde seizoen van het BNNVARA-programma 'Opstandelingen', waarin presentatrice Sophie Hilbrand zich inzet voor buurtbewoners die een conflict hebben met het lokale bestuur. Dat maakte de omroep woensdag bekend.

"Het is de bevestiging van dat wat we doen belang heeft"

De programmamakers hopen de kloof tussen inwoners en bestuurders iets te verkleinen. "We hebben in het afgelopen seizoen van Opstandelingen laten zien dat er in veel gemeenten een grote kloof is tussen burgers en de lokale overheid. En er zijn nog veel onbehandelde kwesties. Het is dus mooi en belangrijk dat we een derde seizoen mogen maken", zegt producent Sander van der Eeden.

Sophie Hilbrand ijskoud genegeerd
Lees ook

Sophie Hilbrand ijskoud genegeerd

Sophie kan dat beamen. "Het legt de vinger op de zere plekken van de lokale democratie. En dat aan de hand van altijd bijzondere opstandelingen die nooit opgeven. Ik ben zeer blij dat we nu al weten dat we ermee door mogen. Het is de bevestiging van dat wat we doen belang heeft."

Het tweede seizoen startte begin juni. De eerste aflevering op 4 juni trok 358.000 kijkers. Wanneer de nieuwe reeks afleveringen start, is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer over
Sophie Hilbrand