VERDRIETIG

Autopsie bevestigt: Naya Rivera overleden door verdrinking

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAutopsie bevestigt: Naya Rivera overleden door verdrinking
RTL

Een patholoog in Los Angeles heeft vastgesteld dat 'Glee'-actrice Naya Rivera om het leven is gekomen door verdrinking. Haar dood was volgens het rapport een ongeluk. Ze werd maandag dood gevonden bij het meer waar ze vorige week verdween tijdens een boottochtje met haar zoon.

"Er zijn geen traumatische verwondingen"

"We hebben vastgesteld dat het om het lichaam dat van Naya Rivera ging. Haar identiteit is bevestigd door een gebitsvergelijking. Op het lichaam is een volledige autopsie uitgevoerd. Daaruit blijkt dat ze is verdronken. De conditie van het lichaam is consistent met de tijd dat ze onder water heeft gelegen. Er zijn geen traumatische verwondingen of ziektes geïdentificeerd bij de autopsie," zo is te lezen in het persbericht van de patholoog.

De 33-jarige Rivera werd sinds woensdagmiddag vermist. Ze verdween tijdens een boottochtje met haar zoontje op Lake Piru, een groot stuwmeer in Californië. De politie trof het jongetje alleen aan in de boot. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Volgens de 4-jarige Josey sprong zijn moeder in het water en kwam ze niet meer terug.

Makers Glee zetten studiefonds op voor zoon Naya Rivera
Lees ook

Makers Glee zetten studiefonds op voor zoon Naya Rivera

De familie van de overleden Naya heeft via een officieel statement laten weten 'enorm dankbaar te zijn voor alle steunbetuigingen die de familie heeft ontvangen'. Dit meldt Deadline

"Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen er met ons meeleven en gebeden hebben voor Naya, haar zoon Josey en onze familie. Hoewel we intens verdrietig zijn om het verlies van Naya, voelen we ons gezegend om haar nalatenschap te kunnen eren. Naya was ontzettend getalenteerd, maar was vooral een geweldig mens en een fantastische moeder, dochter en zus. Onze dank gaat uit naar alle hulpverleners die met man en macht gezocht hebben naar haar lichaam," aldus de familie.

"De hemel heeft er een prachtige engel bij. Als familie vragen we hierbij vriendelijk om onze privacy te respecteren gedurende deze zware tijd."

De 33-jarige Rivera werd sinds woensdagmiddag vermist. Ze verdween tijdens een boottochtje met haar zoontje op Lake Piru, een groot stuwmeer in Californië. De politie trof het jongetje alleen aan in de boot. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Volgens de 4-jarige Josey sprong zijn moeder in het water en kwam ze niet meer terug. Een patholoog in Los Angeles stelde vast dat Rivera om het leven is gekomen door verdrinking.

In de video hieronder zie je wat er in de laatste minuten, voordat Naya verdronk, gebeurde.

Lees meer over
Naya Rivera