the devil is in the detail

Netflix vat vierde seizoen Lucifer samen als geheugensteuntje

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixNetflix vat vierde seizoen Lucifer samen als geheugensteuntje
RTL

Vanaf 21 augustus breekt de hel weer los bij Netflix; dan is namelijk het eerste deel van seizoen vijf van 'Lucifer' te zien bij de streamingdienst. Heeft je geheugen je even in de steek gelaten? Dit is wat er de afgelopen seizoen allemaal gebeurd is. 

Netflix heeft voor het gemak alle tien de afleveringen samengevat in een video van zo'n 2,5 minuut, een klein opfrissertje voordat de hel losbarst. Weet je ook niet meer wat er in de eerdere seizoenen allemaal op het spel stond? Dan kan dit artikel ook nog erg handig zijn.

Lucifer-acteur Tom Ellis moest onder het mes
Lees ook

Lucifer-acteur Tom Ellis moest onder het mes

Vorig jaar werd aangekondigd dat het vijfde seizoen het laatste zou zijn voor de Netflix-hit, maar daar komt nu verandering. De populaire streamingdienst kondigde eind juni aan dat er een zesde en tevens laatste seizoen komt over het bijzondere leven van Lucifer. 

Lucifer vertelt het verhaal over de duivel (Tom Ellis) die zijn saaie leven als Heer van de onderwereld zat is en besluit 'op vakantie' te gaan naar de aarde. Hij strijkt neer in Los Angeles en opent een nachtclub, Lux. In LA raakt hij bevriend met politierechercheur Chloe Decker (Lauren German), die maar niet wil geloven dat hij daadwerkelijk de duivel in menselijke vorm is. 

De eerste drie seizoen van Lucifer zijn gemaakt door Fox, daarna heeft Netflix de productie op zich genomen. Het vijfde seizoen is vanaf 21 augustus te zien bij de streamingdienst.