Spraakmakende speech

Michelle Obama haalt uit: 'Trump verkeerde president'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© AFPMichelle Obama haalt uit: 'Trump verkeerde president'
RTL

Het Democratische partijcongres is in de Verenigde Staten van start gegaan. Vooral de speech van voormalig first lady Michelle Obama (56) maakte indruk. "De economie ligt in puin door een virus dat de president te lang negeerde", vertelde zij in een krachtige toespraak.

"Het groeit hem boven het hoofd"

De komende vier dagen staan de Verenigde Staten in het teken van het Democratische partijcongres. Tijdens die zogenoemde conventie worden Joe Biden en zijn vicepresidentskandidaat Kamala Harris officieel verkozen tot de uitdagers van Donald Trump en Mike Pence. De eerste bijeenkomst vond gisteravond (lokale tijd) plaats in de Amerikaanse staat Wisconsin. 

Het woord was onder meer aan voormalig first lady Michelle Obama. Zij haalt in een toespraak hard uit naar president Trump. Volgens de vrouw van oud-president Barack Obama toont Trump een 'gebrek aan empathie' en is hij 'de verkeerde president' voor Amerika.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

'Kanye staat nog steeds achter Donald Trump'
Lees ook

'Kanye staat nog steeds achter Donald Trump'

"Het groeit hem boven het hoofd", vertelde ze. "Telkens als we naar dit Witte Huis kijken voor een beetje leiderschap of troost of enige schijn van standvastigheid, krijgen we in plaats daarvan chaos, verdeeldheid en een totaal en volkomen gebrek aan empathie." Ook gebruikte ze Trumps uitspraak, 'het is wat het is', tegen hem. 

Ook Kanye West doet een gooi naar het Amerikaanse presidentschap. De eerste pogingen van de rapper om kiezers aan te spreken roepen vooral zorg over zijn mentale gezondheid op.

 

Lees meer over
Michelle ObamaJoe BidenDonald TrumpKamala HarrisDemocratische Partij (Verenigde Staten)Amerikaanse verkiezingenVerenigde Staten