alles of niets

Humberto Tan over DWDD: 'Zeg nooit nooit'

Door ANP/ RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHumberto Tan over DWDD: 'Zeg nooit nooit'
RTL

Humberto Tan heeft meerdere kansen gekregen voor een nieuwe talkshow na de afloop van 'RTL Late Night', maar wees deze toch af. "Het tijdslot van 'De Wereld Draait Door' bijvoorbeeld, daar zei ik heel bewust nee tegen", vertelt de presentator aan het 'AD'.

"Ellende komt vanzelf op je af. Voor mooie dingen moet je je best doen"

"Ik heb het naar m’n zin bij RTL", vervolgt hij. "En dan nog, je mag na zo’n avontuur ook wel wat bescheidener zijn en even een stap terug doen. Er zit geen stiekeme hunkering meer. Maar zeg nooit nooit."

Dat Humberto in 2018 moest stoppen met de presentatie van RTL Late Night is hem niet in de koude kleren gaan zitten. "Stel je voor: je hebt een fantastische dag, het is mooi weer, je hebt allemaal mooie mensen aan tafel, misschien drink je een glaasje wijn. En aan het eind van de avond word je ineens gestoken door een wesp. Maakt dat de rest van je dag ineens minder mooi? Nee, natuurlijk niet. Dát is het avontuur van RTL Late Night. Zo ervaar ik het nog steeds. Die wespensteek moet worden uitgezogen, dan zit er misschien even een zweer. Maar het gaat gewoon weer weg..."

Humberto Tan maakt nieuw programma voor RTL Z
Lees ook

Humberto Tan maakt nieuw programma voor RTL Z

Maar na het eindigen van de talkshow op RTL4 zat de 54-jarige Tan zeker niet stil. Hij maakte verschillende programma's, maar pakte ook de fotocamera erbij. Zo ook op vakantie in Parijs. "We zitten ergens op een trap, gezellig wat te ouwehoeren. Ineens sta ik op en ren ik naar een wildvreemde jongen met de vraag of ik hem mag fotograferen. 'Waarom?', vraagt hij. 'Omdat je er goed uitziet, jongen!' Het is een fantastische foto geworden."

Humberto laat wel weten dat hij van sommige dingen spijt heeft die hij gedaan heeft. "Oh, van heel veel dingen", zegt Humberto. "Als je mensen pijn doet die je geen pijn wílde doen. Daden hebben consequenties, en dat is niet altijd leuk. Een houten tuinhek kan je altijd weer rechtzetten. Als je er een mes ingooit, zit er wel een blijvend gaatje in. Maar dat kan ook mooi zijn. Daarom houd ik meer van antiek dan van Ikea."

Sinds vorige week is het nieuwe programma van Humberto Tan, Humberto Onderneemt, te zien op RTL Z. Daarmee wil hij achter het succes van ondernemers komen en de kijker inspireren. "Ellende komt vanzelf op je af. Voor mooie dingen moet je je best doen. Die jongen in Parijs die ik wilde fotograferen? Ren er snel naartoe, anders is hij weg. Snap je?"

In de video hieronder blikt hij terug op zijn talkshow RTL Late Night en hoe hij dat ervaren heeft.

Lees meer over
Humberto Tan