Op1ns stoppen

Sander stopt bij Op1: 'Rol als presentator is beperkt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSander stopt bij Op1: 'Rol als presentator is beperkt'
RTL

Sander Schimmelpenninck (36) zegt ciao, adios, I'm done tegen het presenteren van de talkshow 'Op1'. De presentator lijkt niet veel plezier meer te hebben in de klus, waar hij in januari 2020 aan begon. Dat maakt hij bekend in zijn eigen podcast, de Zelfspodcast.

"Het is een beetje ja-knikken, empatisch meedoen en autocue lezen"

Er zijn verschillende redenen waarom Sander er de brui aan geeft. "De rol als presentator is beperkt", biecht hij op. "Het is een beetje ja-knikken, empatisch meedoen en autocue lezen." Dat is niet hetgeen waar hij mee bezig wil zijn. Vooral niet, omdat presentatoren bij Op1 makkelijk vervangbaar zijn. "Ik heb een Volkskrant-column waar ik kan zeggen wat ik wil. Ik heb Quote wat fantastisch is. Ik vind het gewoon leuker om dingen te maken en vrijheid te hebben daarin."

Albert Verlinde over Sander Schimmelpenninck: 'Sodemieter toch op'
Lees ook

Albert Verlinde over Sander Schimmelpenninck: 'Sodemieter toch op'

Iemand die niet rouwig zal zijn om het vertrek van Sander bij het programma, is Albert Verlinde. Laatst lag hij in de clinch met de Quote-man. Albert viel Sander publiekelijk af, nadat hij een maas in de wet vond om toch zijn Zweedse liefje te kunnen zien. Lees hier het verhaal nog eens terug.

Lees meer over
Sander SchimmelpenninckNPO