dubbelleven

Riverdale-actrice werkte tijdens rol als undercover FBI-agent

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© NetflixRiverdale-actrice werkte tijdens rol als undercover FBI-agent
RTL

Marisol Nichols (46) is vooral bekend door haar rol als Hermione Lodge in Netflix-hit 'Riverdale'. Ze hield er tijdens die baan echter een bijzondere tweede carrière op na. De actrice was namelijk ook een undercover-agent voor de FBI. In die functie pakte ze sekshandel aan. Haar werkzaamheden worden nu omgetoverd tot een tv-serie, meldt 'Entertainment Weekly'.

"Ik speelde dan een meisje van 11 dat zou afspreken met een man bij een hotel"

De actrice heeft haar ervaring uit series als Riverdale, Law & Order en CSI meegenomen naar haar rol bij de FBI, waar ze de afgelopen vijf jaar zes internationale zaken rondom kindersekshandel blootlegde. Hierbij gebruikte ze de training en het onderzoek dat ze had gedaan voor haar televisierollen. Daarnaast kwamen Marisols acteer-skills ongetwijfeld goed van pas.

Na aankondiging zwangerschap: scheiding voor Riverdale-actrice
Lees ook

Na aankondiging zwangerschap: scheiding voor Riverdale-actrice

Marisol functioneerde als zogeheten 'lokmiddel': ze speelde de rol van 'een ouder die als pooier dient voor haar kind of, afhankelijk van de situatie, als kind dat verhandeld wordt aan een klant'. "Ik speelde dan een meisje van 11 dat zou afspreken met een man bij een hotel om daar seks te hebben", aldus de actrice tegenover tijdschrift Marie Claire.

In dat interview onthult ze daarnaast zelf op 11-jarige leeftijd te zijn verkracht. "Dat heeft mijn hele leven veranderd." Marisols ervaringen worden nu verfilmd als serie; wanneer die te zien zal zijn, is nog niet bekend. 

Blik terug op het vorige seizoen van Riverdale in de video hieronder. 

Lees meer over
FBINetflixserieMisdrijf