HEFTIG

Rowena uit Utopia over verwerkingsproces missed abortion

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @rowena_baierlRowena uit Utopia over verwerkingsproces missed abortion
RTL

Rowena Baierl (36), bekend van haar deelname aan 'Utopia', deelde onlangs hartverscheurend nieuws. Haar nog ongeboren zoontje had de zwangerschap niet overleefd. Nu vertelt Rowena heel open over de missed abortion die ze daarna had.

"Vingertjes, teentjes, oortjes, oogjes, mondje en overduidelijk een jochie"

Rowena's baby was nog niet vanzelf doorgelaten, dus moesten de weeën opgewekt worden door middel van vaginale medicatie. Uiteindelijk werd het zoontje van Rowena alsnog geboren. 'Alles zat er al aan. Vingertjes, teentjes, oortjes, oogjes, mondje en overduidelijk een jochie', schrijft de moeder over haar overleden kindje.

Uiteindelijk hebben de ouders nog op een rustig moment afscheid kunnen nemen van hun zoontje. 'Na de bevalling wordt je kindje in een bakje met ijswater gestopt, zodat hij of zij mooi van kleur wordt en je er nog in alle rust afscheid van kan nemen. Dit heeft veel goeds gedaan voor ons verwerkingsproces', schrijft Rowena.

Rowena uit Utopia dankbaar voor steunbetuigingen na miskraam
Lees ook

Rowena uit Utopia dankbaar voor steunbetuigingen na miskraam

Voor Rowena is het hele proces een grote golf van emoties. 'Pijn, verdriet en toch zo liefdevol, omdat het je kindje is en blijft.' 

In de reacties schrijven veel mensen hoe dapper ze het vinden dat Rowena haar verhaal met de wereld deelt. 'Alleen maar bewondering voor hoe je hier mee omgaat', reageert iemand. Een ander: 'Je bent zo sterk.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.