people's princess

Dragen trouwjurk Diana was magisch voor The Crown-actrice

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDragen trouwjurk Diana was magisch voor The Crown-actrice
RTL

Emma Corrin (24) heeft de eer om de rol van prinses Diana op zich te nemen in het vierde seizoen van 'The Crown'. De actrice doet nu in 'Vogue' een boekje open over deze rol.

"Deze outfit is zo... het is echt Diana"

In seizoen vier zullen kijkers van The Crown voor het eerst een glimp opvangen van prinses Diana, die prins Charles op haar zestiende leerde kennen tijdens een ganzenjacht. In het vierde seizoen volgen we haar tot het moment waarop haar huwelijk met Charles begint te wankelen. 'The People's Princess' is dan eind twintig.

Makers van The Crown vinden nieuwe prinses Diana
Lees ook

Makers van The Crown vinden nieuwe prinses Diana

Emma Corrins© Getty Images
Emma Corrins

Natuurlijk is er één moment dat absoluut niet mag ontbreken in The Crown: het huwelijk tussen Charles en Diana in 1981. "De Emanuels, die de trouwjurk ontwierpen, gaven ons de patronen zodat de jurk speciaal voor mij gemaakt kon worden", legt de actrice uit. "Toen we de scène gingen filmen waarin Diana voor het eerst haar trouwjurk draagt - volgens mij was dat in Lancaster House in Londen - moest een team van tien man mij helpen met het aantrekken van de jurk, want hij is echt enorm." Wat er daarna gebeurde was magisch. "Ik liep rond in de jurk en iedereen werd muisstil. Deze outfit is zo... het is echt Diana."

© Netflix

Netflix deelde onlangs een teaser van The Crown. Hierin zien we hoe Emma Corrins dé jurk draagt.

Het nieuwe seizoen van The Crown zie je vanaf 15 november bij Netflix.

Lees meer over
Prinses Diana