Nieuwe stap

Zoon prins Constantijn vertrekt naar Schotse Kostschool

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZoon prins Constantijn vertrekt naar Schotse Kostschool
RTL

De zoon van prins Constantijn (50) en prinses Laurentien (54), ook wel Graaf-Claus (16) genoemd, gaat zijn middelbare school afmaken op Gordonstoun, een internationale kostschool in Schotland. Eerder deze week is hij met zijn moeder naar Moray vertrokken, waar hij door de coronaregels twee weken in quarantaine moet.

De 16-jarige was tot nu toe leerling op het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag, maar op Gordonstoun kan de graaf het Engelse eindexamen A-levels doen. Naast academische vorming biedt de school ook de mogelijkheid om zijn sport- en theaterskills te verbeteren. Dit zou interessant kunnen zijn voor zijn sneakerbedrijfje Grails; deze kan hij namelijk in de vorm van een speciale opdracht verder ontwikkelen. 

Ali B roemt verborgen zangtalent prins Constantijn
Lees ook

Ali B roemt verborgen zangtalent prins Constantijn

De school staat niet alleen bekend om zijn internationale karakter en brede onderwijsfilosofie, maar ook om zijn straffe regime uit de vorige eeuw. Zo zijn er lijfstraffen, strikte discipline en koude douches. Grondlegger Kurt Hahn ziet dit als de beste aanpak om kinderen in het gareel te houden. De Britse prins Charles, die ook naar deze school ging, zou er trauma's aan hebben overgehouden. 

Ondertussen is zusje Eloise een echte Instagram-ster aan het worden.

Lees meer over
Prins Constantijn