Gemaskeerd

Masked Singer-deelnemer besluit masker tijdens show af te zetten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© FoxMasked Singer-deelnemer besluit masker tijdens show af te zetten
RTL

Niet alleen in Nederland is 'The Masked Singer' een groot succes, ook in de Verenigde Staten weet het programma miljoenen kijkers te trekken. In de meest recente aflevering gebeurde er echter iets waar de makers waarschijnlijk niet erg van gediend zijn. Een deelnemer onthulde, zónder te zijn weggestemd, zijn ware identiteit.

"Ik wil dit masker nu af doen"

Ook in Amerika is The Masked Singer een waar rariteitenkabinet. Zo springen daar onder andere een Krokodil, een Zeepaardje, een Gremlin en een Baby Alien over het podium. Het idee is precies hetzelfde als bij ons: de gemaskerde deelnemers zingen een liedje, geven een paar hints en uiteindelijk is het aan het publiek om iemand weg te stemmen. Wie naar huis moet, mag zichzelf dan ook onthullen.

Commotie in The Masked Singer België door oude bekende
Lees ook

Commotie in The Masked Singer België door oude bekende

In de tweede aflevering van het vierde seizoen ging dat echter net iets anders. Hier besloot de Gremlin uit zichzelf namelijk dat hij het wel welletjes vond. Vlak na zijn optreden mochten de juryleden raden wie er in het pak zat, maar het antwoord volgde voortijdig. "Ik wil dit masker nu af doen", liet het monster weten. Het zorgde voor flink wat rumoer in de zaal. "We zijn de controle kwijt. Het is de Gremlin-show", was het enige wat presentator Nick Cannon kon uitbrengen.

En dus volgde er, voor het eerst in de geschiedenis van The Masked Singer, een onthulling zonder eliminatie... en verscheen ineens acteur Micky Rourke op het podium. Zijn verklaring? "Het is veel te heet."

Waar ze in de VS al bij seizoen vier zijn beland, zijn we in Nederland vorige week begonnen met het tweede seizoen van The Masked Singer. Kijkers zagen hoe de Vuurvogel het podium moest verlaten en dat bleek niemand minder dan Willeke Alberti te zijn. Hieronder vertelt ze over haar avontuur.

The Masked Singer zie je elke vrijdag om 20.00 uur op RTL 4.

Lees meer over
Nick Cannon