duimpje omhoog

Mascha van Beautygloss geeft update over arm dochtertje

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© YouTube-kanaal BeautyglossMascha van Beautygloss geeft update over arm dochtertje
RTL

Mascha Feoktistova (33) werd op 6 juli moeder van dochtertje Mila. De bevalling duurde zo'n 25 uur en was niet zonder complicaties. Niet alleen duurde het een eeuwigheid, het meisje brak daarbij ook nog eens haar armpje. Inmiddels zijn we zo'n drie maanden verder en geeft de YouTuber een nieuwe update.

"We stimuleren haar de hele tijd om naar rechts te draaien"

De kleine Mila brak haar arm door een schouderdystocie, wat bij ongeveer 1% van alle bevallingen voorkomt. Bij een schouderdystocie blijft de voorste schouder steken achter het schaambeen van de moeder en treden er problemen op bij de afwikkeling van de romp van het kindje. De hele bevalling was traumatisch voor zowel de kersverse ouders als hun pasgeboren dochtertje.

Mascha van Beautygloss komt met eigen zwangerschapsboekje
Lees ook

Mascha van Beautygloss komt met eigen zwangerschapsboekje

Gelukkig gaat het inmiddels stukken beter vertelt Mascha in haar vlog, wat even later nogmaals bevestigd wordt in het ziekenhuis. Mila Poppy heeft alleen nog steeds een voorkeurshouding naar links, omdat haar rechterarm gebroken was - en dat begin je nu te zien.

Mascha legt daarom uit dat ze binnenkort babyfysio krijgen aan huis. "We stimuleren haar de hele tijd om naar rechts te draaien, maar de fysio zag toch wel dat ze heel erg naar links neigt", aldus de blogger. Haar armpje is verder oké, de nieuwbakken ouders moeten alleen voorzichtig zijn, omdat 'ie nog wel altijd erg gevoelig en fragiel is.

De kersverse ouders maakten begin dit jaar bekend voor het eerst papa en mama te worden. Mascha is altijd open geweest tegenover haar volgers dat een eventuele zwangerschap in haar geval niet vanzelfsprekend is. In het verleden heeft ze al eens laten weten PCOS te hebben, een hormonale afwijking waardoor de eisprong vaak uitblijft. 

Lees meer over
Mascha Feoktistova