prijzenregen on me

Lady Gaga grootste kanshebber bij MTV EMA

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Lady Gaga grootste kanshebber bij MTV EMA
RTL

Lady Gaga (34) maakt tijdens de uitreiking van de MTV EMA de grootste kans om in de prijzen te vallen. De zangeres is zeven keer genomineerd voor de prijzen die MTV op 8 november uitreikt. Ook Justin Bieber en BTS sleepten meerdere nominaties in de wacht, zo werd vandaag bekend.

Gaga gaat onder meer op voor de 'moon man' in de categorieën Best Artist, Best Song en Best Video. In de categorie Best Pop neemt ze het op tegen Bieber en BTS, die vijf keer zijn genomineerd. De strijd om de MTV EMA voor Best Dutch gaat tussen Bilal Wahib, Davina Michelle, Emma Heesters, Tabitha en Suzan & Freek.

MTV voegt dit jaar drie nieuwe categorieën toe aan de Europese muziekprijzen van de zender. Voor het eerst zijn er beeldjes te winnen voor Best Latin, Video for Good en Best Virtual Live.

MTV komt met online serie over Black Lives Matter
Lees ook

MTV komt met online serie over Black Lives Matter

De 27e editie van de MTV EMA vindt plaats op zondag 8 november. Tot en met 2 november kan worden gestemd op de genomineerden. De uitreiking wordt omlijst met een twee uur durende show die in 180 landen wordt uitgezonden. Meer details over de show, zoals welke artiesten optreden en wie presenteert, worden later bekendgemaakt. Eerder dit jaar vonden ook de MTV VMA - de Amerikaanse variant - op corona-proof wijze plaats.

Lees meer over
Lady GagaJustin BieberMTV