RUSTIG AAN

Gouden Televizier-Ring dit jaar soberder dan anders

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGouden Televizier-Ring dit jaar soberder dan anders
RTL

De 55e uitreiking van de Gouden Televizier-Ring ziet er donderdag anders uit dan voorgaande edities. In Theater Carré in Amsterdam wordt de winnaar van de prestigieuze televisieprijs voor een bescheiden publiek bekendgemaakt. Waar normaal gesproken heel bekend Nederland op af komt, hebben dit jaar vanwege de coronacrisis alleen de genomineerden een uitnodiging gekregen. Hoewel er ook geen pers welkom is, wordt voor de kanshebbers wel de rode loper uitgerold.

In totaal maken nog drie programma's kans om de opvolger van de SBS6-hit Chateau Meiland te worden. Beste Zangers, Nick, Simon en Kees: Homeward Bound (beiden AVROTROS) en Over mijn lijk (BNNVARA) zijn dit jaar de laatste drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring. Beste Zangers zit na nominaties in 2017 en 2019 voor de derde keer bij de laatste drie.

Chantal Janzen, Eva Jinek en Miljuschka Witzenhausen maken kans op de Televizier-Ster Presentatrice. Chantal kan de eerste vrouw worden die de prijs zes keer wint. Vorig jaar kwam ze op gelijke hoogte met Yvon Jaspers. Bij de mannen gaat het tussen André van Duin, Beau van Erven Dorens en Tim Hofman. Beau won de publieksprijs voor beste presentator de afgelopen twee jaar.

Britt Dekker en Maik de Boer weer op rode loper Televizier-Ring
Lees ook

Britt Dekker en Maik de Boer weer op rode loper Televizier-Ring

André van Duin kan twee prijzen winnen. De komiek is ook genomineerd in de categorie beste acteur/actrice voor zijn rol in Hendrik Groen. Daarin neemt hij het op tegen Angela Schijf en de winnares van vorig jaar Elise Schaap. Voor Tim Hofman lonken zelfs drie awards. Naast de Ring voor Over mijn lijk en de Televizier-Ster voor presentator maakt hij met #BOOS ook kans in de categorie beste online videoserie.

Voor het eerst sinds 2015 wordt er ook weer een speciale Oeuvre-Ring uitgereikt. Die prijs is sinds het eerste gala in 1964 pas driemaal eerder uitgereikt aan Willem Duys (1974), Mies Bouwman (2009) en Linda de Mol (2015).

De presentatie van het Televizier Gala is dit jaar in handen van Frits Sissing en Dionne Stax.

Lees meer over
Gouden Televizier-Ring