Zuurgraad

Jan Slagter snapt Televizier-winst Tim Hofman niet

Door ANP··Aangepast:
© ANPJan Slagter snapt Televizier-winst Tim Hofman niet
RTL

Jan Slagter (66) vindt het onterecht dat André van Duin (73) niet in de prijzen is gevallen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. De Omroep MAX-baas is van mening dat de televisieprijzen "niks met publiek te maken" hebben.

"Het is geen publieksprijs meer maar een Instagramprijs"

"Dit is echt ongelofelijk met alle respect voor Tim Hofman maar André van Duin is echt de beste presentator!", klaagde Slagter op Twitter. "Ik roep al jaren dat het hele systeem van stemmen niet klopt!"

Van Duin, die Omroep MAX' Heel Holland Bakt presenteert en acteert in de Omroep MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, maakte donderdag kans op twee prijzen. De Televizier-Ster voor beste presentator ging naar Tim Hofman, die drie prijzen pakte. In de race voor de Ster voor de beste acteur of actrice legde Van Duin het af tegen Elise Schaap.

Over Mijn Lijk wint de Gouden Televizier-Ring 2020
Lees ook

Over Mijn Lijk wint de Gouden Televizier-Ring 2020

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Slagter was niet de enige die zich verbaasde over de lege handen van Van Duin. "Ik vind het wel een grote schande dat André van Duin niks gewonnen heeft", aldus EenVandaag-journalist Lammert de Bruin. "Eigenlijk slaat dat nergens op. Maar Jan Slagter zei het al eens: oudere mensen stemmen niet."

De Omroep MAX-baas heeft de Televizier-prijzen omgedoopt tot Instagramprijs. "Het gaat mij niet om de ring, ik feliciteer Tim Hofman van harte! Maar Televizier Ster Presentator had naar André moeten gaan", aldus Slagter. "Het is geen publieksprijs meer maar een Instagramprijs."