Tsjech me dat het niet zo is

Ongeloof bij Molloten door 'uitgelekte opnamelocatie' WIDM

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROSOngeloof bij Molloten door 'uitgelekte opnamelocatie' WIDM
RTL

Heel Nederland zit momenteel in spanning voor de allerlaatste aflevering van het jubileumseizoen van 'Wie is de Mol?'. De makers zijn ondertussen al druk bezig met het draaien van het volgende seizoen. Ze hebben lang geheim gehouden waar het volgende seizoen zich zal afspelen, maar twee reizigers lijken in Tsjechië pardoes op een van de opdrachten te zijn gestuit - en dat zorgt voor ongeloof en vragen bij de Molloten.

"Ik denk niet dat dit voor WIDM is"

Molloot van het eerste uur Felix deelt op zijn Instagram enkele foto's die gemaakt zouden zijn door twee toeristen in Tsjechië. Op de foto's zijn verschillende kaarten te zien met aanwijzingen voor de kandidaten. Alles wijst erop dat een van de opdrachten een fysiek parcours is waarbij de deelnemers ook gebruik maken van mountainbikes. Dit lijkt overeen te komen met een eerdere mededeling van Rik. In een aankondigingsvideo van het nieuwe seizoen liet hij weten dat de kandidaten 'mentaal en fysiek uitgedaagd zou worden'.

Dit is waarom Tygo Gernandt tóch de Mol kan zijn
Lees ook

Dit is waarom Tygo Gernandt tóch de Mol kan zijn

Toch zijn er de nodige twijfels bij deze opzet. Felix zelf schrijft op zijn Instagram-pagina dat hij de opdracht 'amateuristisch opgezet vindt'. Ook valt Tsjechië sinds 22 september onder code oranje, wat inhoud dat de kandidaten, crewleden én Rik van de Westelaken tien dagen in quarantaine zouden moeten.

Rik presenteert normaliter ook het Gouden Televizier-Ring Gala, maar moest het feestje dit jaar overslaan 'wegens werkzaamheden voor Wie is de Mol?'. Ook dat zegt niet alles, want onlangs werd bekend dat de finale van Wie is de Mol? dit jaar niet live is, maar vooraf is opgenomen. Het Gala vond plaats op 8 oktober. Het zou dus ook zomaar kunnen dat Rick opnames had voor de finale van zaterdag 24 oktober.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De volgers van Felix zijn allesbehalve overtuigd. Velen vinden de opzet van het spel ongeloofwaardig. 'Ik denk niet dat dit voor WIDM is. Er staat eigenlijk nooit in het spel: 'Daar ligt 200 euro.''

Kijkers zagen vorig weekend hoe Peggy als allerlaatste kandidaat het spel moest verlaten. Zij kon gelukkig uithuilen bij Jamie, zelf ook oud-deelnemer.

Lees meer over
Rik van de WestelakenWie is de Mol?