Mij nie bellen

Giel Beelen reageert: 'Het gaat nooit meer gebeuren'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Giel Beelen reageert: 'Het gaat nooit meer gebeuren'
RTL

Giel Beelen (43) schitterde vanochtend door afwezigheid in zijn eigen show op NPO Radio 2. De 43-jarige kwam niet opdagen en was niet te bereiken. De radio-dj reageert nu dat hij er 'ontzettend van baalt. Misschien heb ik het toch een beetje onderschat dit nieuwe tijdstip'.

"De luisteraars die zich zorgen hebben gemaakt of gewoon boos zijn: ik snap het"

BNNVARA liet al eerder weten dat de afwezigheid van Giel kwam door zijn telefoon. "Giel zijn telefoon liet hem vorige week al in de steek, en heeft het vannacht helemaal begeven. Hierdoor heeft hij tot zijn spijt zijn show niet kunnen presenteren, wat we erg vervelend vinden voor zijn luisteraars." De omroep laat daarnaast ook weten dat ze in gesprek gaan met Giel. "Maar over de inhoud hiervan doen we verder geen mededelingen." 

Het is de tweede keer in korte tijd dat Giel niet of te laat verschijnt voor zijn eigen programma. Vorige week miste hij ruim anderhalf uur van zijn show nadat hij zich versliep. Ook vanochtend was het weer raak. "Ik kan wel enorm de techniek de schuld geven wat feitelijk gezien wel waar is, maar ik ben ook wel bij mezelf te raden gegaan dat ik het tijdstip heb onderschat. Ik was gisterenavond tot laat bezig met het programma, de podcast The Daily Bailey (...), dus ja ik ben veel te laat gaan slapen. Dus dat zal ik gaan aanpassen."

Giel Beelen laat collega's in de steek en mist weer eigen show
Lees ook

Giel Beelen laat collega's in de steek en mist weer eigen show

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het duo zag de bui al hangen toen Giel niet kwam opdagen en besloten hem te bellen, maar tevergeefs. "Als mensen zich afvragen waar dit over gaat… Vorige week, in de nacht van donderdag op vrijdag, hadden we hetzelfde probleem als nu. Giel had mij gisteren nog plechtig beloofd: 'Dit gaat nooit meer gebeuren.' Zijn hele telefoon staat ook uit. Dan weet je een beetje wat er gebeurt", vertelde Rick.

Ook nu belooft de radio-dj dat dit nooit meer gaat gebeuren. "Ik zal een wekker kopen. Ik vind het echt heel naar dat het beeld een beetje ontstaan is dat ik dit allemaal niet belangrijk zou vinden. Mensen die me kennen weten dat ik door en door radio ben en dat ik juist heel graag dit tijdstip ook wilde, juist omdat ik het zo mooi vind. Dus de luisteraars die zich zorgen hebben gemaakt of gewoon boos zijn, ik snap het. Aan mij om de komende tijd dat te ontkrachten (...) Het gaat nooit meer gebeuren."

Alles over de beruchte overstap van Giel van Veronica naar Radio 2 zie je hieronder.

Lees meer over
Giel Beelen