in mijn bloed

Waarom het zoontje van Roxeanne Hazes niet haar achternaam heeft

Door RTL Boulevard/LINDA.meiden··Aangepast:
© Instagram @roxeannehazesWaarom het zoontje van Roxeanne Hazes niet haar achternaam heeft
RTL

Het is dit jaar alweer 16 jaar geleden dat André Hazes zijn laatste adem uitblies. De volkszanger stierf op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. In de nieuwe 'LINDA.meiden' doet dochter Roxeanne Hazes (27) een boekje open over de tijd na zijn dood.

"Ik heb te veel meegemaakt om te zeggen dat familie voor mij de wereld betekent"

Rox was pas 11 jaar toen haar vader kwam te overlijden, wat ze zelf als een groot gemis heeft ervaren. "Ik miste een pa die me corrigeerde, die zei: 'Nou is het klaar.' Dat gemis is heel groot en pijnlijk. Mijn vader is cultureel gezien zo’n begrip in Nederland dat ik nooit ben toegekomen aan rouwen."

Roxeanne Hazes stortte compleet in: 'Het ging niet goed meer'
Lees ook

Roxeanne Hazes stortte compleet in: 'Het ging niet goed meer'

Hoewel de Hazes-telg van nature een familiemens is, vindt ze het praten over haar afkomst vaak te pijnlijk. "Ik heb te veel meegemaakt om te zeggen dat familie voor mij de wereld betekent", legt ze uit. "Het is geen geheim dat mijn vader dronk, ook in het bijzijn van mijn broertje en mij. Ik sliep altijd met een oog open, omdat ik me soms onveilig voelde als mijn vader had gedronken."

De dochter van Dré voelde zich op dat soort momenten verantwoordelijk voor het gezin, maar een kind hoort volgens haar ook een kind te zijn. Dat is dan ook de reden dat haar zoontje Fender de achternaam van Erik draagt: Zwennes.

Het nieuwe LINDA.meiden Winterboek ligt vanaf 3 november in de winkel.

Lees meer over
Roxeanne Hazes