alsof het je laatste dag is

André Hazes over hit Leef: 'Mijn vader had het niet begrepen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @andrehazesAndré Hazes over hit Leef: 'Mijn vader had het niet begrepen'
RTL

André Hazes (26) heeft zijn afkeer voor het nummer 'Leef' nooit onder stoelen of banken geschoven. Toen de zanger de single vijf jaar geleden voor het eerst hoorde, wilde hij liever 'iets serieuzers' uitbrengen. Desondanks is de volkszanger nu dolblij te hebben doorgezet, al denkt hij dat zijn pa geen fan van het nummer zou zijn.

"Voor een man die zong zoals hij deed... mijn vader had het niet begrepen"

In de podcast Barts Classic Track van NPO Radio 2 DJ Bart Arens (42) bespreekt Dré hoe de hit tot stand is gekomen. Het nummer werd geschreven tijdens een schrijverskamp waar onder anderen Diggy Dex en Thomas Berge waren. Zij zagen al vroeg in dat het nummer potentie had, maar André zelf geloofde er niet zo in. Met flinke tegenzin besloot hij uiteindelijk toch de plaat in te zingen, waarna zijn team de puntjes op de i zette en André het weer zag zitten. En maar goed ook, want 'Leef' betekende zijn grote doorbraak in de hitlijsten.

Imanuelle Grives reageert op affaire-geruchten André Hazes
Lees ook

Imanuelle Grives reageert op affaire-geruchten André Hazes

Hoewel nummer in Nederland al jaren grijsgedraaid wordt, denkt André dat zijn overleden vader het niet had begrepen. "De boodschap is echt wel Hazes die je over wil dragen, maar het liedje zelf… Het was natuurlijk sowieso al een heel raar liedje toen het uitkwam, maar vooral voor een man die zong zoals hij deed... mijn vader had het niet begrepen."

Wel denkt hij dat zijn pa trots op hem was geweest: "Want het is natuurlijk een joekel van een plaat. Alleen was het voor hem zo anders geweest."

Nu de band tussen André en zus Roxeanne weer hersteld is, sluiten de twee een duet niet uit. Alles hierover zie je in onderstaande video.

Lees meer over
André Hazes