SUCCES ZONDER KIJKEN

Kopen Zonder Kijken-stel is dolblij met prachtige transformatie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLKopen Zonder Kijken-stel is dolblij met prachtige transformatie
RTL

In 'Kopen Zonder Kijken' doet iedere week weer een stel het onvoorstelbare: ze kopen een huis zonder dat ze weten wélk huis het is. Deze week nemen Job en Denise de grootste gok van hun leven.

"Alles moet gewoon gedaan worden"

Momenteel wonen Job en Denise samen met hun 3-jarige dochtertje Izou in een klein appartement in Amsterdam. En dan is Denise ook nog eens in verwachting van een tweede kindje. "We hebben nu maar één slaapkamer en hoewel het prima is dat Izou bij ons slaapt, kan ik niet wachten tot ze een eigen kamer heeft." Maar de krappe woningmarkt zorgt ervoor dat ze geen nieuw huis kunnen vinden. "Worst case scenario wonen we hier nog tien jaar, met zijn vieren in één slaapkamer."

En dan is het stel het ook nog niet eens over hun nieuwe woonplaats. Wordt het Alkmaar, of Bergen? Of iets anders? De hulp van Martijn Krabbé en zijn team komt dus als geroepen.

Martijn Krabbé legt in detail uit hoe Kopen zonder Kijken werkt
Lees ook

Martijn Krabbé legt in detail uit hoe Kopen zonder Kijken werkt

Het valt Denise en Job zwaar als ze horen dat ze vrij snel consessies moeten gaan doen. Want binnen hun criteria staan er nul huizen te koop. "In hun budget, tussen de 325.000 en 425.000 euro kan ik geen huizen vinden in Alkmaar die ook nog eens aan hun wensenlijstje voldoen", vertelt koopmakelaar Alex.

Uiteindelijk lukt het Alex toch om een huis te kopen voor het stel. Hun nieuwe huis staat in Bergmeer. "Dat is wel een opluchting", zegt Denise meteen. De eerste reactie van Job is nog niet meteen heel enthousiast. "Ik ben benieuwd hoe het er aan de binnenkant uitziet." Wanneer het stel binnenstapt, valt meteen op dat er een hoop achterstallig onderhoud is gedaan en het huis zeker een opknapbeurt kan gebruiken. Bovendien vinden ze het huis niet heel ruim. "Alles moet gewoon gedaan worden. Ik hoop dat daar geld voor is", zegt een bezorgde Denise.

Gelukkig voor Denise en Job is er nog een ton over om het huis te verbouwen. Dus Bob zou het huis nog om kunnen toveren in een mooie droomwoning voor het stel. Nadat er ook nog eens houtworm is verwijderd, kan het team van Kopen Zonder Kijken aan de slag.

Als Job en Denise uiteindelijk, maanden later, hun opgeknapte huis binnenkomen, zijn ze ontzettend opgelucht. "Het is zo mooi", begint Denise meteen enthousiast. En ook Job is blij. "Het is echt heel mooi." Ondanks het feit dat de zolder nog niet af is, is het stel erg blij. "We hadden wel verwacht dat de zolder ook gedaan zou zijn, maar het voelt alsof we in een hotel zijn." Al met al dus weer een geslaagde transformatie.