mooi bedrag

WIDM-actie levert het KWF 50.000 euro op

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @wieisdemol.avrotrosWIDM-actie levert het KWF 50.000 euro op
RTL

Het eindbedrag van de 'Wie is de Mol?'-verdubbelactie is bekend. Kijker Lloyd Overvliet, die de actie startte om de pot met de winst van Nikkie de Jager te verdubbelen, heeft 50.077,50 euro opgehaald. Dat maakte presentator Jeroen Kijk in de Vegte bekend in het radioprogramma 'Jan-Willem Start Op'.

"Met dit bedrag kunnen we levensreddend onderzoek naar zeldzame kankers mogelijk maken"

Nikkie zei na de gewonnen finale van het programma dat ze de pot zou doneren aan KWF Kankerbestrijding. Dat vond WIDM-fan Lloyd een mooi gebaar, waarna hij besloot om via sociale media een actie op te zetten om de winst te verdubbelen. "Met zijn allen de pot die Nikkie doneert aan KWF verdubbelen? Let's go! We gaan dit doen!", schreef hij op Twitter.

Dit gebeurde er met het gescheurde briefje van 100 na WIDM
Lees ook

Dit gebeurde er met het gescheurde briefje van 100 na WIDM

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Nikkie moest een eerder seizoen van Wie is de Mol? vervroegd afbreken vanwege de gezondheid van haar broertje Mikai. Hij overleed enkele dagen na haar terugkomst aan kanker. Dit jaar wilde ze met de donatie van haar winst de cirkel rond maken en doneerde de pot aan KWF.

Het KWF is dolblij met de donatie: 'Met dit bedrag kunnen we levensreddend onderzoek naar zeldzame kankers mogelijk maken. Dank aan iedereen die heeft gedoneerd.'

Lees meer over
Nikkie de JagerWie is de Mol?