niks van jou nodig

Famke Louise: 'Dit hebben veel mensen niet achter mij gezocht'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFamke Louise: 'Dit hebben veel mensen niet achter mij gezocht'
RTL

Met de release van haar debuutalbum NEXT zet Famke Louise (21) een streep onder een turbulente periode en het begin van haar carrière. De zangeres vertelt op de plaat haar persoonlijke verhaal. "Ik denk niet dat ik het beter had kunnen doen", zegt ze trots tegen het 'ANP'.

"Het is best wel een heel grote switch"

Drie jaar geleden brak Famke op stormachtige wijze door dankzij de hit 'Op Me Monnie;. De sound van toen is ze inmiddels kwijt. Haar nieuwe plaat klinkt volwassener, vindt ze. "Ik heb best lang gezocht naar die sound. Ik had daar moeite mee", aldus de 21-jarige Famke.

"Mijn stem is gewoon heel erg veranderd in de afgelopen jaren en dat hoorde je elke keer weer terug", zegt Famke. Haar oudere songs passen dan ook niet op het album. "Het klopt gewoon niet. Ik ben nu op een heel andere manier muzikaal bezig. Dit zouden veel mensen niet achter mij hebben gezocht. Het is niet alleen verrassend maar ook vernieuwend."

4x hoe de Famke Louise-docu je anders naar haar laat kijken
Lees ook

4x hoe de Famke Louise-docu je anders naar haar laat kijken

"Ik ben er trots op dat ik mij van een heel andere kant laat zien. Het is best wel een heel grote switch", gaat Famke verder. De zangeres wilde ook een stap maken. "Mijn fans worden ook ouder. Die groeien ook mee. Ik wil ze ook iets nieuws geven en niet dat ze denken: ‘Nou, die Famke Louise is in de tijd blijven hangen’."

Niet alleen op muzikaal vlak maakte Famke stappen maar ook achter de schermen. Verbroken werkrelaties, vriendjes die komen en gingen: het droeg allemaal bij aan het album NEXT. "Ik heb alle keuzes zelf gemaakt en dat is waarom ik nu sta waar ik nu ben", zegt Famke. Ze is gegroeid, zo vult ze aan. "Ik voel dat ik op de goede plek in mijn leven ben. Ik heb best een donkere tijd gehad. Ik zat in de knoop met mezelf maar het lijkt alsof het licht weer te zien is."

Famke focust zich als perfectionist dan ook op het positieve en laat alle negativiteit die over haar de ronde doet achter zich. "Dit album voelt voor mij als een nieuwe start. Ik wil nu veel vaker of zelfs gewoon om de maand dingen van mezelf laten horen. Ik heb nu de controle."

Lees meer over
Famke Louise