heftig

Martien Meiland in tranen: 'Schoonzus heeft hartinfarct gehad'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© SBS/TalpaMartien Meiland in tranen: 'Schoonzus heeft hartinfarct gehad'
RTL

De meestal zo gezellige Meiland-familie heeft het zwaar gehad. In de laatste aflevering van dit seizoen van 'Chateau Meiland' vertelt Martien (59) openhartig over het moment dat zijn schoonzus in het ziekenhuis werd opgenomen met een hartinfarct.

"Dat is natuurlijk vreselijk"

De hysterie en vrolijkheid was ver te zoeken in Chateau Meiland. In de laatste aflevering van seizoen vier draaide het allemaal om Martien en zijn nieuwe biografie. Niet alleen COVID-19 zorgde voor een domper, de kasteelheer had ook te maken met een familiecrisis. Tijdens zijn boekpresentatie kon zijn geliefde Eveline er niet bij zijn. "Die arme schat heeft gewoon een hartinfarct gehad", vertelt hij met tranen in zijn ogen. 

Zet de wijn maar weer weg: laatste Chateau Meiland op de buis
Lees ook

Zet de wijn maar weer weg: laatste Chateau Meiland op de buis

Het blijkt om de vrouw van Martiens broer Jaap te gaan. "Je hebt zomaar wat", vertelt de kasteelheer emotioneel. Hoewel het wel goed met haar gaat, kan ze er niet bij zijn tijdens de boekpresentatie. En dat is extra jammer, want Martien wil het eerste exemplaar van zijn biografie overhandigen aan zijn lieftallige broer. "Hij weet natuurlijk nog helemaal van niks", legt hij uit. "Ik vind het heel erg, want hij komt alleen (...) Dat is natuurlijk vreselijk." 

Ook de overhandiging van het eerste boek valt Martien zwaar. "Ik kon bij die persoon altijd terecht voor advies. Ook in de periodes dat ik net te weinig geld had. Dan belde hij en zei: 'Joh, ik sta toch voor je klaar.'" De waterlanders springen in zijn ogen als hij het boek geeft. "Heel geweldig dat ik dit mag ontvangen", reageert Jaap, die het zelf ook even te zwaar krijgt. "Dat ik er altijd voor jou ben geweest heeft een reden. Dat komt omdat jij er altijd was voor ons allemaal, voor onze familie en omdat je een gouden hart hebt (...) Je bent een topper." 

Wie ook niet aanwezig was bij de boekpresentatie was voormalige huisvriendin Caroline. Haar rol in Chateau Meiland komt wel ter sprake in de biografie. Wat er precies is misgegaan wordt niet helemaal duidelijk, maar Caroline zou zijn omgekocht om uit de buurt van de Meilandjes te blijven. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Chateau Meiland keert op 22, 23 én op kerstavond terug bij SBS6 voor kerstspecials. Alle afleveringen van het programma zijn hier terug te kijken. 

Lees meer over
Martien MeilandMartine MeilandMaxime MeilandHartinfarctChateau Meiland