Verdrietig

Mark Rutte openhartig over overlijden moeder: 'Zo heftig'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS/Talpa/Linda's Wintermaand 06-12-2020Mark Rutte openhartig over overlijden moeder: 'Zo heftig'
RTL

Het is een zwaar jaar voor minister-president Mark Rutte (53). Niet alleen moet hij de coronacrisis in goede banen leiden, maar ook verloor hij dit jaar zijn moeder op 96-jarige leeftijd. In 'Linda's Wintermaand' spreekt hij openhartig over dit verlies.

"Dat zouden ze echt niet getrokken hebben, en ik ook niet"

De premier verloor afgelopen mei zijn moeder, midden in de eerste coronagolf. "Ze was lichamelijk zwak en was al een aantal jaar in het verpleeghuis, omdat ze anders makkelijk zou vallen", vertelt Mark Rutte aan Linda. "Toen gebeurde dit en het is zo heftig als je er niet bij kan", doelend op het sluiten van de verpleeghuizen. Uiteindelijk belde zijn broer hem op en vertelde dat het ineens heel slecht met hun moeder ging. "Toen was het protocol dat als het acuut was, dan mocht je erheen. Dus ik ben er 's nachts meteen heengegaan. En de dag erna is mijn zusje er gaan zitten en einde van die dag is ze overleden."

Linda de Mol niet uit op 'scoops' in Linda’s Wintermaand
Lees ook

Linda de Mol niet uit op 'scoops' in Linda’s Wintermaand

"Ineens was er iets gebeurd", vervolgt Mark Rutte. "Het was geen corona, ze hadden het wel getest nog. (…) Maar toen heb ik met mijn zus en mijn broer overlegd: 'Jongens, met die baan van mij is er een risico dat er misschien een fotograaf in de bosjes ligt bij de begrafenis.' Dat zouden ze echt niet getrokken hebben, en ik ook niet."

RTL Boulevard sprak eerder nog met Linda over haar plannen voor Linda's Zomerweek. Dat zie je hieronder.

Linda's Wintermaand is elke zondagavond om 20:00 uur te zien op SBS 6. De uitzending terugkijken kan hier.

Lees meer over
Mark RutteLinda de Mol