never nooit meer

Gwyneth Paltrow: 'Schuld Weinstein dat ik niet meer acteer'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesGwyneth Paltrow: 'Schuld Weinstein dat ik niet meer acteer'
RTL

De beslissing van Gwyneth Paltrow (48) om afstand te nemen van acteren en zich voornamelijk te richten op haar lifestylemerk Goop, heeft volgens de actrice voor een groot deel te maken met Harvey Weinstein (68). De eens zo gevierde Hollywood-producer was een 'zeer moeilijke baas om voor te werken'. Dit onthulde Gwyneth in een interview met SiriusXM.

"Hij was niet prettig in de omgang"

"Ik vond het lastig om bijna 'publiek bezit' te zijn. Elke breakup die ik destijds met een geliefde had werd breed uitgemeten in de pers, iets wat voor een jonkie als ik toen wel heftig was. Daarbij was Harvey Weinstein mijn baas bij Miramax, het productiehuis waarvoor ik werkte. En dat was nog veel heftiger. Hij was niet prettig in de omgang", aldus Gwyneth, die hem ervan beschuldigt haar te hebben aangerand in een hotelkamer.

Naaktkiekje Gwyneth Paltrow valt niet in de smaak bij dochter
Lees ook

Naaktkiekje Gwyneth Paltrow valt niet in de smaak bij dochter

Harvey richtte Miramax in 1979, samen met zijn broer, op en had daar tot 2005 de dagelijkse leiding. Daarna startte hij met The Weinstein Company. Gwyneth won in 1999, onder de vlag van Miramax, een Oscar voor haar rol in Shakespeare in Love.

In 2019 liet Gwyneth aan The Today Show weten niet volledig te zijn gestopt met acteren. "Goop is mijn fulltime baan en passie. Maar mocht er een project voorbij komen dat ik kan combineren met mijn gezin en Goop, dan wil ik daar zeker over praten. Maar fulltime acteren hoeft van mij niet meer."

Lees meer over
Gwyneth PaltrowHarvey Weinstein