test 1,2,3fm

Iedereen op Serious Request-terrein moet door snelteststraat heen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPIedereen op Serious Request-terrein moet door snelteststraat heen
RTL

Alle dj’s, medewerkers en bezoekers van de 3FM-actie Serious Request moeten door de snelteststraat heen voordat zij het terrein van Vliegveld Twenthe betreden waar de uitzendingen dit jaar plaatsvinden. Dat heeft zenderbaas Sharid Alles maandag laten weten. De actie gaat wel door; de organisatie hield bij het maken van de plannen al wekenlang rekening met een lockdown-scenario.

"Logistiek levert het wel stress op"

"Logistiek levert het wel stress op", erkent Alles. "Maar iedere dj, medewerker of artiest moet door de teststraat. Iedereen met klachten of zelfs maar een hoestje, moet weer naar huis of thuis blijven." Op deze manier gaat 3FM ervan uit dat het Serious Request-terrein coronavrij blijft. "Er komt verder geen publiek bij kijken dit jaar." Wel wordt luisteraars gevraagd zelf een wandelingetje te maken in de eigen omgeving en hiervoor sponsors te zoeken om geld in te zamelen voor Serious Request.

Serious Request laat 3FM-dj's weer opsluiten
Lees ook

Serious Request laat 3FM-dj's weer opsluiten

De zes dj’s die op het terrein in lockdown gaan - Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn, Sophie Hijlkema, Rob Janssen en Wijnand Speelman - bevinden zich de komende dagen officieus in quarantaine. "Ze zitten deze dagen alleen thuis en gaan niet de deur uit voor boodschappen of familiebezoek", aldus Alles. "Daar houden ze zich aan, ze willen geen enkel risico nemen dat ze door onachtzaamheid van deelname aan de actieweek af moeten zien."

De duo’s Frank en Eva, Sander en Sophie en Rob en Wijnand maken vanaf Vliegveld Twenthe gezamenlijk 24 uur per dag live radio en onlinecontent. Daarnaast moeten ze gedurende de hele periode een loopband draaiende houden. Luisteraars worden daarmee gemotiveerd om zelf ook coronaproof te gaan lopen en zich te laten sponsoren.