we moeten door

Meilandjes moeten weg: 'Mogen hier waarschijnlijk niet wonen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMeilandjes moeten weg: 'Mogen hier waarschijnlijk niet wonen'
RTL

Het is hommeles achter de hekken van de familie Meiland in Hengelo. De donkerblauwe verf op de muren van Martien (59) is nog maar net droog of de verhuisdozen moeten alweer ingepakt worden. Tenminste, als de familie niet snel hun vergunningen op orde krijgt. Dat vertelt de kasteelheer in 'Linda's Wintermaand'.

"Heb net dat prachtige tijgerbehang er op zitten en dan krijg je brieven van de gemeente dat het bestemmingsplan niet goed is"

Na een vreselijk druk televisiejaar en de grote remigratie naar Nederland wil de familie rust. Maar dat zit er voorlopig niet in als je Martien mag geloven. Ze kunnen door de gemeente Bronckhorst op straat worden gezet, omdat het bestemmingsplan niet klopt.

"Ik vind het wel heel erg, hoor. M'n living is net klaar. Heb net dat prachtige tijgerbehang er op zitten en dan krijg je brieven van de gemeente dat het bestemmingsplan niet goed is", vertelt de Chateau-eigenaar op de bank van Linda. "Dan krijg je brieven dat je er waarschijnlijk helemaal niet mag wonen."

Martien Meiland vertelt dat hij moest overgeven van coming-out
Lees ook

Martien Meiland vertelt dat hij moest overgeven van coming-out

Ondanks dat Martiens stem een paar octaven de lucht in schiet als hij over het vreselijke nieuws praat, probeert hij te relativeren. "Ja maar ja, wat moet je Linda? Je moet toch door? Je kan wel gaan zitten janken, maar daar schiet je niks mee op."

Tot overmaat van ramp ziet Martien alle plannen voor hun tuin in rook opgaan. "We hebben een zandvlakte waar de paarden op liepen. Daar wilden we helemaal leuk een tuin van maken. Weet je wel, met een leuke fontein en daar had ik helemaal zin in. Maar ja, ik ga nou niet zoveel duizenden euro's weggooien als je straks moet verhuizen."

Martien biechtte eerder bij RTL Boulevard al op dat hij helemaal uitgeblust is. "Ik mag niet zeuren, maar ik ben moe", vertelt hij op camera. 

Lees meer over
Martien MeilandLinda de Mol