niet geschoten, altijd mis

Dit is de winnaar van Het Perfecte Plaatje 2020

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© William Rutten Dit is de winnaar van Het Perfecte Plaatje 2020
RTL

Bibi Breijman heeft dinsdagavond de vijfde reeks van het RTL 4-programma 'Het Perfecte Plaatje' gewonnen. De 29-jarige influencer treedt daarmee in de voetsporen van Patty Brard, Humberto Tan, Estelle Cruijff en Jamie Westland, die in voorgaande edities als best fotograferende BN'er uit de bus kwamen.

"Ik vind het leuk dat ik mezelf kan verrassen en kan zeggen: ik kan gewoon een foto maken"

In de finale versloeg Bibi cabaretier en kunstenaar Stefano Keizers. De twee waren voor de laatste aflevering met hun fotocamera's afgereisd naar Terschelling en Ameland, waar ze tijdens verschillende opdrachten hun fotografieskills moesten laten zien.

Voor hun eerste shoot moeten Bibi en Stefano een markant persoon van het eiland vastleggen. Belangrijk daarbij is dat in één oogopslag duidelijk wordt wat hen zo bijzonder maakt. Daarbij speelt omgeving een belangrijke rol, maar ook hoe iemand is. Bibi besluit verrassingen te voorkomen door even kort te googelen en komt uit bij Hille en zijn vrachtmuseum, wat een goed idee blijkt. Ook Stefano heeft een bijzondere dame gevonden met net zo'n bijzonder verhaal. "Het doet me heel goed dat we dit kunnen laten zien aan iedereen. Het werd tijd", vertelt hij terwijl hij Nienke en haar unieke verzameling fotografeert. De jury is van beide foto's onder de indruk en beloont zowel Bibi als Stefano dan ook met een nette 7.5.

William Rutten over HPP-finale: 'Ze verdienen het allebei'
Lees ook

William Rutten over HPP-finale: 'Ze verdienen het allebei'

In Ameland moeten Bibi en Stefano een model verstoppen in hun foto, een model dat onder bodypaint zit. Bibi tovert haar model op deze manier om in een boom, terwijl haar concurrent zijn model fotografeert als schaap. Terwijl het eindresultaat van Bibi precies voldoet aan de opdracht, heeft Stefano er een extra laag aan toegevoegd. "Ik ben bizar enthousiast hoe ze deze opdracht hebben gedaan", spreekt jurylid William Rutten zich uit. Toch krijgt hij het meeste kippenvel van de foto van Bibi en dat levert haar een torenhoge 9.5 op, terwijl Stefano een 8 krijgt.

Tijdens de allesbeslissende laatste shoot is het aan de finalisten om een drieluik te maken met zeehonden. Een droom die uitkomt voor Bibi. "Ik vind zeehonden gewoon zó schattig en ze hebben zo'n lief koppie", vertelt ze dolblij voor de camera. Stefano is minder enthousiast: "Hoe ga ik van een zeehondje een foto maken die écht bijzonder is?"

Uiteindelijk zijn het de drie natuurfoto's van Bibi die haar gemiddelde naar een 8.5 brengen. Daarmee wint ze het programma en een fotoreportage in National Geographic Magazine. "Ik vind het leuk dat ik mezelf kan verrassen en kan zeggen: ik kan gewoon een foto maken", vertelt de winnares. Ze blijft dan ook zeker fotograferen.

Raymond van Barneveld, Victoria Koblenko, Soy Kroon, Bert van Leeuwen, Patricia Paay, Art Rooijakkers en Miljuschka Witzenhausen vielen eerder gedurende het programma al af. Janny van der Heijden viel nét voor de grote finale af.

Lees meer over
William RuttenBibi BreijmanTijl BeckandHet Perfecte Plaatje