Those will be the best memories

David Guetta haalt energie uit digitale concerten

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDavid Guetta haalt energie uit digitale concerten
RTL

Al maanden moet ook David Guetta (53) vanwege de coronacrisis het podium missen. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, probeert de Franse dj er het beste van te maken. Hij propt zijn agenda vol met het maken van muziek en doet de ene na de andere digitale set.

"Vermaak is heel belangrijk, misschien nu wel meer dan ooit"

Wel mist de 53-jarige dj, die dit jaar weer werd gekroond tot populairste dj van de wereld, het fysieke optreden. "Shows zijn mijn leven. Ik geef veel energie als ik op het podium sta en ik krijg er veel liefde voor terug", vertelt Guetta aan het ANP. "Ik wil er graag nog steeds zijn voor mijn fans en dat doe ik onder meer door speciale onlineshows te doen. Vermaak is heel belangrijk, misschien nu wel meer dan ooit."

David Guetta is na negen jaar weer populairste dj op aarde
Lees ook

David Guetta is na negen jaar weer populairste dj op aarde

Ook zelf haalt David energie uit het digitale alternatief. "De shows die ik al heb gedaan vanuit bijvoorbeeld Miami en New York zijn door meer dan 50 miljoen mensen bekeken. Dat zijn zoveel meer mensen dan dat er in een stadion passen. Het is een soort wereldwijde tv-show en het aantal views laat zien dat mensen nu ze thuis zitten heel erg zitten te wachten op dit soort alternatieven."

Danceliefhebbers kunnen ook het jaar afsluiten met een onlineconcert van de dj. Hij is een van de namen op het affiche van het virtuele oudejaarsfeest van festival Tomorrowland. De set heeft hij van tevoren al opgenomen. "Het wordt te gek", belooft de dj. "Het is bijna een soort sciencefictionfilm. Het is ongelooflijk hoe het eruit gaat zien."

De dj prijst de grote productie van Tomorrowland, waar donderdag ook onder anderen Armin van Buuren, Martin Garrix en Joris Voorn een set doen. "Ik heb mijn set opgenomen voor een groen scherm en ze hebben daar geweldige beelden in gemonteerd van een podium, publiek, vuurwerk en special effects. Het ziet er spectaculair uit."

Het liefst had de dj gehad dat hij het jaar kon afsluiten voor een deinende menigte. "Maar het is wat het is", vindt hij. "Ik wil er vooral graag zijn voor de fans en voor mensen die geen fan zijn en op die dag graag aan iets anders denken."

Lees meer over
David Guetta