Mij nie bellen

Eloise van Oranje neemt een break van social media

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @eloisevanoranjeEloise van Oranje neemt een break van social media
RTL

WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok: onze telefoon draait overuren. De schermtijd schiet door het dak en dat is natuurlijk niet echt gezond. Daarom staat de nieuwe editie van 'LINDA.Meiden' volledig in het teken van 'offline gaan'. Ook Eloise van Oranje (18) sluit zich aan bij de boodschap. 

"Ik wil dat veranderen"

Via Instagram laat de royal, die inmiddels 227.000 volgers heeft, weten dat ze op 10 januari haar telefoon uitzet. "De reden dat ik dit doe is dat ik merkte dat ik vorig jaar veel te veel op mijn telefoon zat en veel dingen uitstelde die moesten gebeuren. Ik wil dat veranderen en daarom doe ik mee met deze actie."

Prins Constantijn vertelt hoe trots hij is op dochter Eloise
Lees ook

Prins Constantijn vertelt hoe trots hij is op dochter Eloise

Ook Gwen van Poorten zet haar telefoon op 10 januari uit. De presentatrice probeert sinds ze tien jaar geleden kampte met een burn-out, haar telefoon zo min mogelijk te gebruiken. "Ik ben toen kritisch gaan kijken naar wat energie zuigt en waar ik energie van krijg", vertelt ze aan RTL Boulevard. "Ik heb toen een week geen telefoon gehad en wat merkte ik: de wereld ging gewoon door."

Sindsdien heeft Gwen nooit meer WhatsApp op haar telefoon geïnstalleerd, wat volgens haar nog altijd wordt gezien als bijzonder. "Maar ik merk dat steeds meer mensen daar behoefte aan hebben."

Zelf ook een dagje offline? Arie Boomsma geeft je in onderstaande video een aantal tips.

Lees meer over
Eloise van Oranje