veel haken en ogen

Linda over borstkanker: 'Eerste gedachte was: amputeer maar'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLinda over borstkanker: 'Eerste gedachte was: amputeer maar'
RTL

Wat als je borsten niet meer alleen lichaamsdelen zijn die het leven leuker maken? Dat vraagt Chantal Janzen (41) in gesprek met Linda Hakeboom (35) in de nieuwe editie van '&C'.

"Ik dacht eerlijk gezegd alleen maar: weg met die dingen"

Sinds de borstkankerdiagnose in 2020 staat de wereld van Linda op z'n kop. Bang om over de ziekte te praten is ze allesbehalve. Ook in het gesprek met Chantal is de documentairemaker openhartig. "Je komt ineens in een enorme medische mallemolen terecht waarbij het al snel gaat over ‘de’ operatie", vertelt ze.

"Wordt die borst­sparend of wordt het een amputatie? Aan een of twee borsten? Bizar, maar mijn eerste reactie was: amputeer maar gewoon. Dat woord alleen al. Amputeren. Ik denk dan meteen aan kraterlandschappen. Je borsten krijgen zo’n andere betekenis, opeens waren ze het kwaad. Ik dacht eerlijk gezegd alleen maar: weg met die dingen."

Linda Hakeboom gaat hard achteruit: te zware opgave
Lees ook

Linda Hakeboom gaat hard achteruit: te zware opgave

In gesprek met RTL Boulevard vertelde Linda onlangs dat haar gezondheid hard achteruitgaat. "Mijn conditie is echt weg en ik begin last te krijgen van allemaal kwaaltjes." Het hele fragment bekijk je hieronder. 

Lees meer over
Linda Hakeboom