kleren maken de vrouw

De krachtige boodschap achter de inauguratie-look van Kamala Harris

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDe krachtige boodschap achter de inauguratie-look van Kamala Harris
RTL

Waar voormalig First Lady Melania Trump (50) de afgelopen vier jaar vooral het nieuws haalde vanwege haar vaak onhandig gekozen outfits, werd tijdens de inauguratie van Joe Biden (78) duidelijk dat de nieuwe presidentiële lichting het anders aanpakt. Zo bewees vice-president Kamala Harris (56) dat mode en politiek wel degelijk hand in hand kunnen gaan.

"Het is een eer dat wij een rol hebben gespeeld in dit historische moment"

Kamala Harris schreef deze week geschiedenis als de eerste vrouwelijke, zwarte en Aziatisch-Amerikaanse vice-president van de Verenigde Staten. De 56-jarige aanvaardde haar nieuwe functie gehuld in een krachtige paarse outfit van Christopher John Rogers en Sergio Hudson, twee jonge, zwarte ontwerpers. 'Het is een eer dat wij een rol hebben gespeeld in dit historische moment', was na afloop te lezen op Instagram.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Even terugblikken: exit Donald Trump en inauguratie Joe Biden
Lees ook

Even terugblikken: exit Donald Trump en inauguratie Joe Biden

De kleur paars was een bewuste keuze en heeft een diepere betekenis dan je in eerste instantie zou verwachten. Paars staat in de politiek namelijk voor 'eenheid' en het 'samenkomen van twee partijen', in dit geval het blauw van de Democraten en het rood van de Republikeinen. Daarnaast sluit de tint perfect aan bij de hernieuwde slogan van het Amerikaanse kabinet: 'America united'.

De politicus maakte haar outfit af met parels van de Puerto Ricaans-Amerikaanse ontwerper Wilfredo Rosado, wat een hommage is aan haar studentenvereniging Alpha Kappa Alpha. Parels zijn namelijk het symbool van de studentenvereniging en de oprichters van Alpha Kappa Alpha worden ook wel de 'Twenty Pearls' genoemd. Elk nieuw lid krijgt dan ook een badge met 20 parels.

Kamala Harris© Getty Images
Kamala Harris

Met haar zorgvuldig gekozen outfit herdacht Harris tevens Shirley Chisholm, het eerste vrouwelijke federale parlementslid van Afro-Amerikaanse herkomst én de eerste vrouw die zich ooit kandidaat stelde voor het presidentschap. Ook zij werd tijdens haar campagne in 1972 graag gezien in de kleur paars.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Voormalig First Lady Michelle Obama en Hillary Clinton kozen eveneens voor een paarse look. Zo schitterde Michelle in broekpak en jas van de Afro-Amerikaanse designer Sergio Hudson. Hilary droeg een krachtig pak van het Amerikaanse modehuis Ralph Lauren.

Michelle en Barack Obama© Getty Images
Michelle en Barack Obama
Hillary en Bill Clinton© Getty Images
Hillary en Bill Clinton

Met Kamala Harris waait er een frisse wind door de VS. Maar wie is deze gloednieuwe machtigste vrouw van de wereld?

Lees meer over
Kamala HarrisJoe Biden