The Hilll We Climb

Massaal interesse in dichtbundel Amanda Gorman na inauguratie

Door ANP/ RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMassaal interesse in dichtbundel Amanda Gorman na inauguratie
RTL

Uitgeverij Penguin gaat de eerste dichtbundel van Amanda Gorman (22), 'The Hilll We Climb', uitbrengen in een eerste oplage van een miljoen exemplaren. Dat meldt 'The Wall Street Journal' donderdag. Het boek komt al in maart uit.

De oplage is heel bijzonder voor een debutant. De dichteres viel woensdag op met haar toespraak tijdens de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden. Haar beide boeken, die dus nog niet zijn uitgekomen, kwamen direct binnen in de bestsellerlijst van Amazon.

Wanten Bernie Sanders halen 1,5 miljoen op voor goede doel
Lees ook

Wanten Bernie Sanders halen 1,5 miljoen op voor goede doel

De 22-jarige publiceert later dit jaar nog twee andere werken, waaronder het prentenboek Change Sings. Ook dit boek krijgt naar verwachting een oplage van een miljoen exemplaren. Ook veel Nederlandse uitgeverijen hebben al interesse getoond in het uitgeven van werk van Amanda.

In de Verenigde Staten is Amanda al langer een grote naam. Zo is Oprah Winfrey een fervent liefhebber van haar werk. De 66-jarige presentatrice schonk haar zelf de gele Prada-jas die de dichteres droeg tijdens de inhuldiging van Joe Biden.

Lees meer over
Joe Biden