ready for The Weeknd

The Weeknd steekt 5 miljoen uit eigen zak in Super Bowl optreden

Door ANP/ RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPThe Weeknd steekt 5 miljoen uit eigen zak in Super Bowl optreden
RTL

The Weeknd pakt zijn aankomende optreden tijdens de pauze bij de Amerikaanse Super Bowl goed aan. De 30-jarige zanger spendeert maar liefst 5 miljoen euro van zijn eigen vermogen aan de show, die in de Verenigde Staten zo'n beetje het grootste evenement is dat een artiest op commercieel gebied kan bereiken. Dit meldt 'Billboard'.

"Het moet een cinematische show worden, iets dat nooit eerder gedaan is tijdens de Super Bowl"

De zanger, wiens eigenlijke naam Abel Makkonen Tesfaye is, heeft besloten zelf geld bij te dragen nadat bekend werd dat hoofdsponsor Pepsi en andere sponsoren lieten weten hun budgetten dit jaar te verkleinen en minder geld uit te geven aan commercials rondom de Super Bowl.

Amanda Gorman eerste dichter ooit bij Super Bowl
Lees ook

Amanda Gorman eerste dichter ooit bij Super Bowl

Volgens Wassim 'Sal' Slaiby, de manager van The Weeknd, wil de zanger zijn eigen geld in de show steken om het publiek te laten zien wat hij altijd voor ogen heeft gehad. "Het moet een cinematische show worden, iets dat nooit eerder gedaan is tijdens de Super Bowl". The Weeknd wilde niet bekend maken welke nummers hij gaat zingen en waaraan zijn miljoenen precies besteed worden.

Wat betreft kijkcijfers staat The Weeknd voor een flinke klus. Tijdens de editie van 2020 trokken Jennifer Lopez en Shakira maar liefst 102 miljoen kijkers.

De Super Bowl is op 7 februari.

Lees meer over
The WeekndSuper Bowl