Friends with benefits

Julia Roberts flirtte met 'Chandler' voor rol in Friends

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesJulia Roberts flirtte met 'Chandler' voor rol in Friends
RTL

Matthew 'Chandler' Perry (51) wilde niets liever dan Julia Roberts (53) strikken voor een rol in 'Friends'. Dus schreef hij haar een brief, waarop een nógal verrassend antwoord kwam.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Daarover vertelt het voormalige productieteam van de serie - die liep tussen 1994 en 2004 - aan The Hollywood Reporter. Matthew klom in de pen om zijn verzoek bij haar neer te leggen, waarop de actrice vervolgens wel op wilde ingaan, maar onder één voorwaarde: 'Schrijf een paper over kwantumfysica en ik doe het'. Waarom? Geen flauw idee. 

"Ik heb begrepen dat hij dat heeft gedaan en het de volgende dag al naar haar faxte", zo zegt uitvoerend producent Kevin Bright. Bij dat contact bleef het volgens één van de schrijvers niet: "Via de fax hebben ze daarna behoorlijk wat flirterige berichten uitgewisseld. Julia vroeg Matthew bijvoorbeeld waarom ze met hem zou moeten daten. Alle schrijvers hielpen hem toen om daar een scherp antwoord op te verzinnen. We wilden allemaal dat er iets tussen hen zou ontstaan."

Eindelijk: opnames Friends-reünie van start
Lees ook

Eindelijk: opnames Friends-reünie van start

Hoe dan ook: zo gezegd, zo gedaan. Dus uiteindelijk was de deal rond. Julia speelde een oud-klasgenoot van Chandler Bing, het personage dat Matthew tien jaar lang vertolkte. 'Toevallig' daten de personages met elkaar, waardoor de vonk ook in het echt oversloeg. "Ik weet niet of ze daar al verliefd op hem werd, maar ze begonnen snel met elkaar te daten", herinnert schrijver Jeff Astrof zich. "Ik weet nog dat ik dacht: Chandler mag uit met Julia Roberts en ik moet straks weer mijn vreselijke vriendin zien." 

Na een paar maanden liep de relatie tussen Matthew en Julia spaak. De actrice is inmiddels al achttien jaar getrouwd met regisseur Danny Moder, en Matthew kondigde eind vorig jaar aan te trouwen met zijn Molly. 

Onlangs is bekendgemaakt dat er een Friends-reünie komt. Eén van de hoofdrolspelers, actrice Lisa Kudrow, vertelt erover:

Lees meer over
Matthew PerryJulia Roberts