opmarkelijk

Meghan wilde naam niet van geboorteakte Archie verwijderen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesMeghan wilde naam niet van geboorteakte Archie verwijderen
RTL

Er is de afgelopen tijd heisa ontstaan om het geboortecertificaat van Archie Mountbatten-Windsor (1). De naam van zijn moeder is aangepast. De woordvoerder van Meghan Markle (39) benadrukt dat dit zeker niet haar keuze was, zo schrijft 'E!'.

"Dit is niet aangevraagd door Meghan noch door de hertog van Sussex"

Daarmee wordt de berichtgeving van de Engelse krant The Sun ontkracht. Zij schreven op 30 januari dat Meghan het heft in eigen handen heeft genomen door haar naam 'Rachel Meghan' van de geboorteakte te verwijderen, zodat er alleen nog maar Her Royal Highness the Duchess of Sussex onder de categorie 'Moeder' zou staan. 

Harry en Meghan nemen drastisch besluit over social media
Lees ook

Harry en Meghan nemen drastisch besluit over social media

Het is de zoveelste publiekelijke aanval op de hertogin, waarna Meghan haar woordvoerder heeft gevraagd om de situatie recht te zetten. "De naamswijziging op openbare documenten in 2019 werd gedicteerd door het paleis, zoals bevestigd door documenten van hoge paleis-ambtenaren. Het is dus niet aangevraagd door Meghan, de hertogin van Sussex noch door de hertog van Sussex."

De woordvoerder benadrukt hoe belachelijk en vooral beledigend het nieuws is dat door kranten en zogenaamde experts naar buiten wordt gebracht. "Er gebeurt veel in de wereld. Laten we ons daarop focussen in plaats van clickbaits."

De vele kritieken aan hun adres zijn voor de hertog en hertogin genoeg reden om social media voor altijd af te zweren. 

Lees meer over
Meghan MarklePrins Harry