Songfestivalderie, valdera

Songfestival-baas hoopt op omslagpunt rondom komende editie

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSongfestival-baas hoopt op omslagpunt rondom komende editie
RTL

Martin Österdahl, organisator van het Eurovisiesongfestival, hoopt dat het evenement in Rotterdam één van de eerste evenementen kan zijn waar weer publiek kan worden ontvangen. Wat hem betreft wordt de komende editie het begin van een nieuw tijdperk.

"Hopelijk zijn alle restricties achter de rug en wordt het nog mooier dan het normaal al is"

"Hopelijk zijn alle restricties achter de rug en wordt het nog mooier dan het normaal al is", zei hij tijdens een online persconferentie, waarin de songfestivalorganisatie een update gaf. "Het zou mooi zijn als het songfestival dat omslagpunt is, het begin van een nieuw tijdperk. Hopelijk kunnen we op die manier een moeilijke periode voor ons allemaal afsluiten."

Voorlopig is een songfestival met publiek nog allerminst zeker. De organisatie hoopt daarover in april een knoop door te kunnen hakken.

Het songfestival is zijn eerste als 'executive supervisor' na het vertrek van Jon Ola Sand. Martin prees vandaag het werk van de Nederlandse organisatie. "We zijn dankbaar voor de hernieuwde inzet en steun van de gemeente Rotterdam en de voortdurende steun van alle deelnemende omroepen. We hopen van harte dat we in mei in Rotterdam kunnen samenkomen en zullen er alles aan doen om dit te bereiken."

Liveshows songfestival mogelijk te zien in de bioscoop
Lees ook

Liveshows songfestival mogelijk te zien in de bioscoop

Omdat het evenement vorig jaar werd afgeblazen, moeten alle deelnemende landen nieuwe nummers insturen voor de 2021-editie. Waarom? Aron legt het ons uit.

Lees meer over
EurovisiesongfestivalRotterdam