hoge bomen vangen veel wind

Arie Boomsma uit ongenoegen: wel naar slijter, niet naar sportclub

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Arie BoomsmaArie Boomsma uit ongenoegen: wel naar slijter, niet naar sportclub
RTL

Arie Boomsma (47) zet via Instagram zijn vraagtekens bij alle coronamaatregelen. Hoewel hij benadrukt respect te hebben voor het kabinet, is hij geen voorstander van de keuzes die worden gemaakt.

"Hoe zorgen we ervoor dat ook onze overheid het heel vreemd gaat vinden dat fastfoodketens open zijn, maar yogascholen dicht?"

'Steeds als ik dat woord 'variant' hoor vraag ik me af of we in de toekomst bij elke variant, ieder nieuw virus, weer het land op slot moeten gooien, 1,5 meter afstand gaan houden, minimaal een jaar gaan wachten op vaccins', schrijft de fitnessgoeroe bij een vredig natuurplaatje. Volgens Arie is dat voor een overbevolkte aardbol, waar zoiets steeds vaker zal gebeuren, geen duurzame oplossing.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Arie Boomsma geeft tips om minder op je telefoon te zitten
Lees ook

Arie Boomsma geeft tips om minder op je telefoon te zitten

Arie ziet de huidige cirisis eerder als een kans op verandering, als 'een resetknop voor de manier waarop we nu leven'. Hij hoopt dan ook dat voeding, beweging en mentaal welzijn voortaan prioriteit krijgen in Den Haag. Hij schrijft: 'Hoe zorgen we ervoor dat ook onze overheid het heel vreemd gaat vinden dat fastfoodketens open zijn, maar yogascholen dicht? Dat je wel naar de slijterij kunt, maar niet naar de turnvereniging? En begrijp me niet verkeerd, blij voor ondernemers die de economie nog enigszins draaiende kunnen houden. Het is geen wedstrijd.'

Veel bekende en minder bekende volgers staan volledig achter zijn standpunt. Zo schrijft Jim Bakkum: 'Bij mijn kids op school hebben ze 'Arie de letterkanarie' - nou, hier zal je 'm hebben. Iedere letter raak.' Ook Isa Hoes laat weten het met hem eens te zijn, net zoals Jetteke en Lieke van Lexmond, Tess Milne, Sanne Vogel, Gwen van Poorten, Kees Tol, Dennis van der Geest en zelfs OrgelJoke.

Mark Rutte en Hugo de Jonge hadden dinsdag tijdens de persconferentie weinig goed nieuws te melden: Nederland blijft in lockdown en een derde golf lijkt onafwendbaar. Reden voor verschillende artiesten om het roer drastisch om te gooien.

Lees meer over
Arie BoomsmaCoronamaatregelen