tunnelvisie

Geen twijfel mogelijk: hiermee verraadt Rocky dat ze de Mol is

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROS/ Wie is de Mol? van 6 februariGeen twijfel mogelijk: hiermee verraadt Rocky dat ze de Mol is
RTL

Nog steeds zijn er vier kandidaten op zoek naar het antwoord op die ene vraag: wie is de Mol? Gedurende hun zoektocht helpen ze de saboteur in kwestie ook nog eens een handje. Alle Molacties vind je in dit artikel.

Brieven-bus

In de eerste opdracht maken de kandidaten een busrit door het regenachtige Oost-Bohemen. Onderweg komen ze tien haltes tegen waar steeds één iemand mag uitstappen. De kandidaten moeten dan ook goed bedenken welke informatie ze met wie delen. Als Mol weet je dat er bij halte zes duidelijk wordt wie er gelogen heeft en wie er de waarheid heeft gesproken. Een beetje slimme saboteur besluit dan ook om de waarheid te vertellen en dat deed alleen... Renée. Maar ook Rocky maakte zich verdacht. Want als kandidaat wil je namelijk zoveel mogelijk informatie winnen en het liefst zo lang mogelijk blijven zitten. Drie keer raden wie er als eerste de bus verliet? Inderdaad, Rocky.

'Seizoen Wie is de Mol? met alleen grote namen onmogelijk'
Lees ook

'Seizoen Wie is de Mol? met alleen grote namen onmogelijk'

Splinter meldt zich ook tijdens de eerste opdracht. Want terwijl liegen hét codewoord blijkt, maakt de schrijver duidelijk dat hij er niet zo goed in is en geeft dan ook snel toe niet de waarheid te hebben gesproken. Dit kan natuurlijk oprecht zijn, maar het kan óók zo zijn dat hij hiermee iedereen op het verkeerde been zet. Want een Mol die niet kan liegen, dat is natuurlijk geen goede Mol. Marije lijkt inmiddels niet meer mee te doen met het spel, maar de titel van de opdracht 'Brieven-bus' zet haar weer op de radar. De roodharige journaliste is namelijk de enige uit de bus die een brief gekregen heeft.

Ontsnappen

Tijdens opdracht twee zitten alle kandidaten opgesloten in een cel. Om geld voor de pot te verdienen moeten ze allemaal de gevangenis verlaten. Met de nadruk op állemaal. En dat blijkt iedereen even te zijn vergeten... Hoewel Rocky, Charlotte, Splinter en Renée op tijd buiten zijn, zit Marije nog altijd opgesloten. En dat is heerlijk voor de Mol, want dat betekent 0 van de 1.500 euro in de pot. Het was Rocky die voorstelde naar buiten te gaan en Marije achter te laten, en dat maakt haar wel héél verdacht.

Daar hebben we ook Splinter weer, want hoewel hij 750 euro vindt, roept hij maar 250 euro te hebben gevonden. Een foutje? Of een bewuste Molactie? Ook Charlotte doet een opmerkelijke uitspraak en claimt 1.30 meter te zijn en daarom niet bij te sleutel te kunnen. En laat een Mol nu ongeveer 13 centimeter zijn....

Onder druk zetten

Tijdens de derde opdracht komt de groep nog meer onder druk te staan als ze de kans krijgen elkaar letterlijk uit te schakelen. Wie er als laatste overblijft hoeft zijn of haar scherm niet te zien én mag twee andere spelers aanwijzen die hetzelfde lot te wachten staat. Iedereen wil dan ook koste wat kost overblijven en speurt het terrein af. Gek genoeg vindt Charlotte niet één station, wat inhoudt dat ze niemand uitgeschakeld heeft tijdens het spel. Ondertussen kunnen de kandidaten ook elkaar elimineren door hun rugnummers in te voeren. Het nummer van Rocky roept vraagtekens op, want als je '07951' bij elkaar optelt krijg je 22. Is dit een hint dat Rocky de 22e Mol is?

Dankzij de keuze van Renée hoefde er deze aflevering niemand naar huis. Joshua viel vorige week af en vertelde aan RTL Boulevard dat hij het niet had zien aankomen.

Lees meer over
Wie is de Mol?