dit was het dan

Dit Was Het Nieuws blundert: niet 250e, maar 252e aflevering

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Dit Was Het Nieuws / AVROTROSDit Was Het Nieuws blundert: niet 250e, maar 252e aflevering
RTL

Feestelijk werd de 250e aflevering van 'Dit Was Het Nieuws' donderdagavond geopend. Muziek? Check! Dansmariekes? Check! Ballonnen? Check! Luid applaus? Check! Alleen... het feestje komt twee weken te laat. Want wat blijkt: afgelopen donderdag was niet de 250e, maar de 252e aflevering.

"Uit de grond van ons hart hebben we Wikipedia vertrouwd"

"We hebben van alles geregeld", opent presentator Harm Edens de speciale aflevering. "Cadeautjes, taart, aandacht van de pers. En ook op Wikipedia staat: het is de 250e. En wij hebben dat klakkeloos overgenomen. Uit de grond van ons hart hebben we Wikipedia vertrouwd. Wij hebben Wikipedia vertrouwd! Maar wat blijkt? Twee zijn ze er vergeten!"

Het gaat om de aflevering met premier Mark Rutte en nog een waar de redactie zo snel niet op kon komen. "Wie heeft ze weggehaald? Welk complot zit hierachter?"

Corona drukt stempel op 250e aflevering Dit Was Het Nieuws
Lees ook

Corona drukt stempel op 250e aflevering Dit Was Het Nieuws

De 250e aflevering vond feitelijk gezien dus al plaats op 28 januari, maar dat betekent niet dat al het harde werk voor niets is geweest. Volgens de presentator is de 252e namelijk net zo bijzonder. Want: "Hoe vaak maak je nou de 252e aflevering?"

Kijk de komische 252e aflevering van Dit Was Het Nieuws hier terug.

Lees meer over
Peter PannekoekJan Jaap van der WalHarm Edens