hou je haaks

Linda Hakeboom eindelijk sterk genoeg om chemo te hervatten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @lindahakeboomLinda Hakeboom eindelijk sterk genoeg om chemo te hervatten
RTL

Linda Hakeboom (35) heeft vlak voor het weekend groen licht gekregen om haar chemokuur weer op te pakken. Dat vertelt ze aan haar volgers op Instagram. De documentairemaakster werd de afgelopen weken meerdere keren teleurgesteld omdat haar lichaam niet sterk genoeg was.

"Blijft bizar dat ik daar blij om ben, dat ik chemotherapie krijg"

Linda liet eerder weten dat het de standaardprocedure is dat je bloedwaardes bekeken worden voor je chemotherapie krijgt, om te weten of je lichaam sterk genoeg is voor een nieuwe ronde. Omdat de 35-jarige telkens niet genoeg witte bloedlichaampjes in haar lijf had, werd ze steeds weer naar huis gestuurd. Nu is er dan eindelijk 'goed nieuws', zo laat ze weten via Instagram Stories.

'Ik zit nu in de wachtkamer van de chemotherapie, want ik heb net gehoord dat ik eindelijk weer sterk genoeg ben om hem te krijgen. Blijft bizar dat ik daar blij om ben, dat ik chemotherapie krijg. Maar ik ben dus nu héél blij!'

Linda Hakeboom: 'Mijn chemo mag weer niet doorgaan helaas'
Lees ook

Linda Hakeboom: 'Mijn chemo mag weer niet doorgaan helaas'

Volgens de regisseuse is dit de laatste van haar zware chemo’s. 'Dus dat is echt een mijlpaal', aldus Linda. De presentatrice heeft hierna nog twee lichtere chemo's, en dan zit haar kuur erop.

Half augustus kreeg Linda te horen dat ze borstkanker heeft. Eind augustus kwam daar nog meer slecht nieuws bij: er werden ook uitzaaiingen aangetroffen. Linda is al enige tijd bijzonder openhartig over haar kankerbehandeling. In de video hieronder vertelt ze hoe zwaar die is.

Lees meer over
Linda Hakeboom