Weer of geen weer

Lukt het Syb van der Ploeg de Elfstedentocht te rijden?

Door ANP / RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPLukt het Syb van der Ploeg de Elfstedentocht te rijden?
RTL

Syb van der Ploeg probeert zondag de Elfstedentocht te rijden. De zanger van 'De Kast' heeft zich bij oud-winnaar Henk Angenent gevoegd, die denkt dat het ijs in Friesland goed genoeg is om de tocht te rijden.

De mannen zijn om 08.00 uur vetrokken vanaf de Zwette met ook onder anderen Henks broer Jacob. "Ik ben weer redelijk fit nu. We fietsen hem altijd met een groep op Tweede Pinksterdag en we zijn ook fanatieke schaatsers. We hebben altijd gezegd dat we hem een keer willen schaatsen met z'n allen. Die kans is nu enigszins mogelijk, dan gaan we dat gewoon doen", zei Angenent voor vertrek tegen de Leeuwarder Courant.

Gezinsuitbreiding voor Syb van der Ploeg
Lees ook

Gezinsuitbreiding voor Syb van der Ploeg

De kwaliteit van het ijs is volgens Weer.nl echter onvoldoende. De kwaliteit van het ijs is op veel plaatsen in Friesland niet goed en dit maakt het rijden van een lange tocht moeilijk.

Op de nacht van zaterdag op zondag is er maximaal nog een centimeter ijs bijgekomen, door minimumtemperaturen van -6 of -7 graden. Zondagochtend lag de temperatuur ietsje onder de nul. Weer.nl verwacht dat de temperatuur nog op gaat lopen, wat ervoor zorgt dat het ijs gaat dooien.

Lees meer over
Syb van der Ploeg