Heel Holland Houdt van André

Kijkers vinden André van Duin de echte winnaar van HHB

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Omroep MAX/Heel Holland Bakt 14-02-2021Kijkers vinden André van Duin de echte winnaar van HHB
RTL

Miljoenen kijkers zaten de afgelopen zondagavonden voor de buis voor 'Heel Holland Bakt'. Gisteravond was in de spannende finale te zien hoe Elizabeth de winnaar van dit seizoen werd. Toch noemen kijkers op Twitter presentator André van Duin (73) de échte winnaar van dit seizoen.

"Mag André van Duin een standbeeld?"

Op Twitter wordt André van Duin geroemd om de presentatie van Heel Holland Bakt. Met zijn humor weet hij in elke aflevering weer voor de komische noot te zorgen. 'Zijn er eigenlijk mensen die níet van André houden? En zo ja, waar is het misgegaan in hun leven?', vraagt een kijker zich af op Twitter.

Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt
Lees ook

Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt

Een andere kijker oppert het idee een standbeeld te plaatsen voor André: 'Een rotjaar gehad, zelf ziek geweest, 'gewoon' gepresenteerd en voor zó veel vreugde gezorgd. Mag André van Duin een standbeeld?'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De presentator heeft - op zijn zachtst gezegd - een pittig jaar achter de rug. In januari overleed zijn partner Martin aan botkanker. In de zomer van 2020 werd André zelf getroffen door de ziekte; bij hem ging het om darmkanker. De presentator hield zijn ziekte lange tijd stil, begin dit jaar sprak hij er voor het eerst over in De Telegraaf. Hij gaf aan dat hij niet tegen meewarige blikken kan en dat hij het daarom niet aan de grote klok wilde hangen.

Later bleek dat hij tijdens de opnames van Heel Holland Bakt werd behandeld. Dit is ook de reden dat André een opnamedag moest missen. Hij vertelt er zelf over in onderstaande video:

André van Duin is sinds 2016 te zien als presentator van Heel Holland Bakt. Hij nam het stokje over van Martine Bijl, nadat zij in 2015 een hersenbloeding kreeg. 

Lees meer over
André van DuinHeel Holland Bakt