NORTH ROSS

Dochter Kim en Kanye uitgenodigd bij Bob Ross Experience

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDochter Kim en Kanye uitgenodigd bij Bob Ross Experience
RTL

Mensen die de nalatenschap van de beroemde landschapsschilder Bob Ross beheren, zijn erg onder de indruk van een schilderij van North West. Het zevenjarige dochtertje van Kanye West (43) en Kim Kardashian (40) is daarom uitgenodigd bij de Bob Ross Experience in de Amerikaanse staat Indiana, meldt 'TMZ'.

"Mijn dochter en haar beste vriendinnetje hebben les in schilderen met olieverf"

Het schilderij van North heeft veel weg van de techniek die Bob Ross gebruikte en zorgde vorige week voor ophef op sociale media. Velen trokken in twijfel of het meisje echt zelf het landschap had geschilderd. Haar moeder nam het voor haar op. "Mijn dochter en haar beste vriendinnetje hebben les in schilderen met olieverf, waar hun talent en creativiteit wordt aangemoedigd", aldus Kim Kardashian. "North heeft ontzettend hard aan haar schilderij gewerkt, ze heeft er een paar weken over gedaan".

Kim Kardashian sneert terug na kritiek op 7-jarige dochter
Lees ook

Kim Kardashian sneert terug na kritiek op 7-jarige dochter

Sarah Strohl van de Bob Ross Experience gelooft dat verhaal en is blij dat de invloeden van de in 1995 overleden schilder overkomen op de jeugd. Daarom is North binnenkort te gast in Indiana. Het meisje kan een rondleiding krijgen. Ook mag ze een schildercursus volgen. Of North West de uitnodiging heeft geaccepteerd is niet duidelijk.

Bob Ross maakte in het verleden furore op de televisie met zijn serie The Joy of Painting. Het programma werd in meerdere landen uitgezonden, waaronder in Nederland. Momenteel is er een tentoonstelling over de schilder in Museum MORE, dat echter weer tijdelijk gesloten is vanwege de lockdown.

Lees meer over
Kim KardashianKanye West