bondgenoten

Sander Schimmelpenninck steunt Gordons strijd tegen Mediacourant

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSander Schimmelpenninck steunt Gordons strijd tegen Mediacourant
RTL

Journalist Sander Schimmelpenninck (36) steunt Gordon (52) in zijn strijd tegen online haat op de website Mediacourant. Gordon gaf donderdag aan "paal en perk" te willen stellen aan anonieme haatreacties en onderneemt juridische stappen tegen de Mediacourant.

"De Mediacourant voert al een jaar een lastercampagne tegen mij"

'Hup Gordon', deelt Sander op zijn Instagram. 'We komen voor je, Bob Willer', voegt hij toe. Bob Willer is de eigenaar van Mediacourant. De oud-hoofdredacteur van Quote liet zich al eerder negatief uit over de website. 'De Mediacourant voert al een jaar een lastercampagne tegen mij, in dienst van extreemrechts. Ik ga daar maar eens werk van maken, want dit kan gewoon niet', twitterde hij eind vorig jaar.

Gordon wil anonimiteit op social media tegengaan via de wet
Lees ook

Gordon wil anonimiteit op social media tegengaan via de wet

Gordon liet weten aangifte te doen tegen schrijvers van anonieme haatreacties onder artikelen van de Mediacourant. Ook wil hij dat Mediacourant ontoelaatbare reacties verwijdert en alle bekende gegevens van de schrijvers aan hem geeft. Volgens de zanger lokt Mediacourant met de manier van berichtgeving haatdragende reacties uit en heeft de website er commercieel belang bij.

Lees meer over
Sander SchimmelpenninckGordon