Tissues erbij

Kijkers aangeslagen door liedje Danny Vera en André van Duin

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© YoutubeKijkers aangeslagen door liedje Danny Vera en André van Duin
RTL

Tijdens de uitzending van 'Matthijs gaat door' hebben Danny Vera (43) en André van Duin (74) gisteravond samen een nieuw nummer laten horen: 'Voor Altijd'. Het liedje werd door Danny geschreven, en op de 74e verjaardag van André opgevoerd als eerbetoon aan zijn man Martin, die vorig jaar overleed. En ze maakten indruk met het bijzondere lied.

Kijkers van het programma waren ontroerd door het liedje, lieten ze weten op Twitter. 'In een woord prachtig!' zo valt er te lezen. En: 'Tranen in mijn ogen'. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Het is een beetje alsof je op de radio zoekt" vertelt Danny over het schrijfproces. "Meestal is het bij mij ruis, maar soms tune je in een keer in en heb je wat." De zanger zegt dat hij het nummer 'in ongeveer een half uurtje' schreef en in het proces 'de warme stem' van André in zijn hoofd hoorde. Dat bracht hem ertoe hem te mailen, met de vraag of hij het liedje niet in zou willen zingen. 

En zo geschiedde, op wat aanpassingen van André na. "Ik heb de tekst wel een beetje naar mezelf toegetrokken" vertelt hij. Hij maakte er een afscheidslied van voor zijn man Martin. "Maar dit liedje is voor iedereen, want iedereen kan het zich aantrekken omdat iedereen dit een keer meemaakt." De opbrengst van de single gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Lees meer over
André van DuinDanny Vera